Skip to main content

Etablera och expandera

Falkenberg - Den självklara platsen för dig och ditt företag

Varför Falkenberg?

Enkelt. Falkenberg har det perfekta läget längs med västkusten som ger ett utmärkt logistiskt läge med en välutvecklad infrastruktur. Det finns mycket planlagd verksamhetsmark vid Falkenbergs motet och via Falkenbergs Energi kan vi erbjuda mycket konkurrenskraftig och 100 % förnyelsebar fjärrvärme.

Falkenberg är en växande kommun med hög befolkningstäthet där Västra Götalands regionen, Region Skåne och Halland och är nummer 2, 3 och 4 i befolkningstäthet i Sverige. Falkenberg har också enligt Svenskt näringsliv det nionde bästa företagsklimatet i Sverige och det bästa i Halland.

I Falkenberg finns det även en stark entreprenörsanda, många framgångsrika företag, välutvecklade samarbeten med olika lärosäten och en vältrimmad kommunorganisation med målet att bli Sveriges bästa näringslivs kommun.

Genuint intresse, bra dialog och effektivt samarbete när vi etablerade oss i Falkenberg

"Vi på Polfärskt Bröd Halland valde att vände oss till Falkenbergs kommun när vi letade efter nya verksamhetslokaler till följd av bolagets tillväxt.

De visade ett genuint intresse att skapa de bästa möjligheterna för vår verksamhet att etablera sig i kommunen. Tillsammans tog vi fram en lämplig tomtmark med ett bra logistiskt läge längs med motorväg E6 som passade för vår nya terminalbyggnad. 

Under hela etableringsprocessen hade vi en mycket bra dialog och effektivt samarbete med kommun vilket gjorde att vi kunde flytta in i våra nya lokaler i Falkenberg enligt vår tidplan." 

Torbjörn Claesson, VD Polfärskt Bröd Halland

Ett företagsklimat i toppklass med målet att bli Sveriges bästa näringslivskommun

I Falkenberg är näringslivet på topp och växer hela tiden. Företagen mår bra och det finns en företagsanda som kännetecknas av driv, engagemang och tillsammansskap. Här finns många innovativa företag allt från stora bolag till mindre familjeföretag inom olika branscher.

Under flera år har Falkenberg haft både Hallands och ett av Sveriges bästa företagsklimat enligt Svenskt Näringsliv, som varje år mäter företagsklimatet i landets 290 kommuner. I årets mätning (mätår 2023) placerade sig Falkenberg på 9:e plats i Sverige, vilket är fantastiskt bra, men både näringsliv och vi som kommun vill och kan mer.

Med målet att Falkenberg ska vara Sveriges bästa näringslivskommun arbetar kommun och näringsliv tillsammans för att utveckla Falkenberg som plats och kommunens service till företag. Tillsammans vill vi skapa rätt förutsättningar för att göra det enklare att starta, utveckla och etablera företag i Falkenbergs kommun.

En kommun som växer hållbart

Falkenberg är en kommun med stark tillväxt och ambitioner att fortsätta växa hållbart. Idag har vi lite mer än 47 000 invånare och 6 500 företag, där tillverkningsindustrin och besöksnäringen är starka. Under 2023 hade besöksnäringen totalt 880 647 gästnätter.

I Falkenberg har vi flera pågående och planerde byggprojekt igång, både kommunla och privata. Vi arbetar aktivt med att på bästa sätt planera för hur framtidens mark- och vattenområden ska användas och hur infrastruktur och bebyggelse ska se ut.

På kommunens sida "Falkenberg växer" kan du följa Falkenbergs utveckling och läsa mer om aktuella byggprojekt, detaljplaner och hur vi arbetar med att utveckla både centrum och landsbygd.

Här finns verksamhetmark och lediga lokaler

I Falkenberg finns det både tillgänglig verksamhetsmark och lediga lokaler för uthyrning och försäljning.

En stor del av verksamhetmarken, som finns tillgänglig för expansion och etablering, ligger i direkt anslutning till E6 och riksväg 154, vilket ger utmärkta logistiska förutsättningar. Med närheten till Västra Götalands regionen, Region Skåne, Region Kronoberg och Region Jönköping ger det bra förutsättningar för framtida utveckling.

  • Köpenhamn 220 km
  • Malmö 170 km
  • Helsingborg 120 km
  • Göteborg 100 km
  • Oslo 400 km

Falkenbergs Tågstation ligger nära Falkenbergs motet och det tar cirka 6-7 minuter med cykel från motet till stationen. Tågen går i båda riktningarna var 30:e minut under rusningstrafik och en gång i timmen övrig tid. Utrikes och inrikesflyg nås via Göteborg, Halmstad och Köpenhamn. 

På kommunens sida för verksamhetsmark kan du se vilka verksamhetsområden och tomter som finns till försäljning. Letar du efter lokaler för till exempel kontor, butik, restaurang, lager eller industri kan du på kommunens sida för lediga lokaler använda vår sökservice för att hitta lediga lokaler, både privata och kommunala. Du kan söka på område, typ av lokal och storlek. 

Falkenberg - den bästa livsplatsen

Falkenberg är den perfekta platsen att bo och driva företag på. Här kan du kombinera ditt företagande med livskvalitet och njuta av allt vad en småstads charm har att erbjuda samtidigt som du blir en del av ett dynamiskt näringsliv där du enkelt kan knyta nya kontakter med andra företagare.

Falkenberg har ett bra läge, ett av landets bästa företagsklimat och en kommun som du kan räkna med. Här finns attraktiva boendemiljöer, bra skolor och en mängd professionella evenemang, roliga familjeutflykter och smakupplevelser utöver det vanliga samtidigt som du kan njuta av närheten till både hav och skog. 

Kontakta vår Företagslots för etablering och expansion

Kontakta oss - vi guidar dig rätt

Vill du veta om Falkenberg är rätt plats för er etablering eller har du redan en verksamhet i Falkenberg och vill expandera?

Kontakta vår Företagslots, så berättar vi mer om Falkenberg och vilka möjligheter som finns både för etablering och expansion. Vi svarar på alla dina frågor och samordnar eventuella kontakter inom kommunen som du behöver för att din etablering eller expansion ska bli verklighet. Det kan handla om mark, lokaler, bygglov, tillstånd, regler och annat som berör din verksamhet.

Våra kontaktuppgifter hittar du nedan. Du kan även skicka in en förfrågan, så kontaktar vi dig så snart vi kan.