Skip to main content

Upphandling

Falkenberg - Vi vill vara din kund

Så kan vi bli din kund

Vi i Falkenbergs kommun vill att fler företag ser och vill ha oss som kund, men som en offentlig verksamhet får vi inte köpa varor och tjänster från vem som helst utan att en upphandling ha gjorts.

För att vi ska kunna bli er kund och få köpa era varor och tjänster innebär det att ni ska ha lämnat anbud och vunnit en upphandling. För att göra det enklare för er att lämna anbud och vara med i att konkurrera om våra avtal har vi tagit fram en upphandlingsguide med information om:

  • Hur går en upphandling till?
  • Vart hittar ni aktuella upphandlingar?
  • Hur lämnar ni anbud?
  • Vad händer när ni vinner, eller förlorar, en affär där ert företag har lämnat anbud?

Boka en upphandlare

Vill du träffa oss personligen för att få veta mer om hur vi jobbar med våra inköp, hur en upphandling går till och hur du gör för att delta i våra upphandlingar kan du boka ett möte med en av våra upphandlare.

Under mötet kommer du få svar på alla dina frågor om inköp och upphandling. Bra att veta är att vi inte kan svara på frågor om pågående upphandlingar. I dessa fall ska frågorna ställas via vårt upphandlingssystem så att alla anbudsgivare får samma information.

När du bokar uppge dina kontaktuppgifter och berätta kort vad det är du vill veta, så kontaktar vi dig för ett möte inom kort.

Upphandlingsträffar

Oavsett om du är van vid att lämna anbud vid upphandling eller inte, är du välkommen att delta på våra upphandlingsträffar.
 
Under dessa tillfällen uppdaterar vi dig på senaste nytt och reder ut begreppen inom upphandling. Vi ger dig tips och information om vilka upphandlingar som är på gång, hur du lämnar anbud och vad du ska tänka på när du svarar på en upphandling. Vi har två olika träffar som vi genomför en gång under våren och en på hösten:
  • Så går en upphandling till
  • Så svarar du på en upphandling

"Mycket uppskattade träffar där vi fick bra verktyg och nycklar att ta med oss inför att vi ska svara på upphandlingar i vår verksamheter." - Petra Olson, VD Personalcyklar

Pågående och aktuella upphandlingar

På kommunens hemsida, under inköp- och upphandlingsavdelningen, kan ni se både pågående och kommande upphandlingar i Falkenbergs kommun. 

Det finns också möjlighet att prenumerera på aktuella upphandlingar via Mercell. På deras hemsida kan du registrera dig för en prenumeration för upphandlingar som är intressanta för just ert företag. På så sätt missar ni inte chansen till en god affär.