Skip to main content

Starta & utveckla

Falkenberg - Tillsammans utvecklar vi ditt företag

Vi gör din företagsresa enklare

Är det dags att ta nästa steg i ditt företagande? Genom oss och våra samarbetspartners kan du få hjälp med att utveckla ditt företag eller din affärsidé för att nå nya resultat snabbare.

Vi ger dig rätt kontakter, konkreta tips och tillgång till nätverk där du träffar andra företagare, utbyter erfarenheter och bollar idéer.

Hos oss kan du få rådgivning, mentor och delta i olika affärsutvecklingsprogram, föreläsningar, utbildningar och kurser. 

Rådgivning för dig som ska starta företag

Har du en affärsidé och vill eller precis har startat företag kan du få kostnadsfri rådgivning. Rådgivningen fokuserar på affärsidén och dig som företagare. Vi tittar om idén är hållbar eller behöver utvecklas, hur budget och marknadsföringen ser ut och vilka styrkor och svagheter du har som blivande företagare. Vi går igenom och testar din affärsidé genom att: 

 • Diskutera marknad och vad en marknadsplan ska innehålla.
 • Pröva att tidplanen är realistisk och går igenom budget och prissättning.
 • Titta på olika företagsformer och eventuella behov av avtal.
 • Resonerar vilka krav som ställs på dig som företagare och vilka kontakter du behöver för att komma vidare i processen.

Ska du starta företag på egen hand bokar du rådgivning hos vår samarbetspartner Nyföretagarcentrum Halland. Startar du tillsammans med andra bokar du hos Coompanion Halland. 

Rådgivning för dig som vill utveckla ditt företag

Vill du ta nästa steg i ditt företagande kan du ansöka om fem kostnadsfria rådgivningstimmar via Timbanken. Timbanken erbjuder rådgivning inom sju områden med experter som ger dig konkreta tips och råd. Områden du kan få rådgivning inom är:

 • Affärsplan och affärsutveckling
 • Ekonomi och juridik
 • Marknad, sälj och kommunkation
 • Ledning, organisationsutveckling och HR
 • Produkt-/tjänsteutveckling och import/export
 • Digitalisering och IT
 • Hållbarhet

Maximera potentialen i ditt företag

Har du varit igång med ditt företagande ett tag och har en affär som rullar på med en etablerad kundstock och pålitliga leverantörer/samarbetspartners kan du få rådgivning hos vår samarbetspartner Almi Halland. Du kommer utmanas och få frågor som hjälper dig att:

 • Ta reda på ditt ”varför" och sätta mätbara, realistiska och tidsatta mål
 • Utveckla affärsmodellen, produkten/tjänsten samt ta reda på vad som är företagets värdeerbjudande
 • Fundera över hur ledning, team och ledarskap ska se ut
 • Ta fram en handlingsplan
 • Titta på eventuellt finansieringsbehov och vilka lösningar som skulle kunna vara aktuella

Få koll på företagets ekonomi och lönsamhet

Undrar du varför det inte finns pengar på kontot även om affärerna går bra? Står du inför en satsning och är osäker på hur den kommer att påverka ditt företag? Vill du förbättra företagets lönsamhet och behöver hjälp med en handlingsplan, och tycker att ekonomiska rapporter och nyckeltal är svåra att förstå?

Nu kan du genom vår samarbetspartner Almi Halland få hjälp med att förstå ditt företags ekonomiska förutsättningar och möjligheter och på så sätt få koll på företagets ekonomi och hur du kan skapa lönsamhet.

Hållbarhet driver lönsamma affärer

Vill du att ditt företag ska finnas kvar i framtiden? Då är hållbarhet en avgörande faktor. Idag ställs det allt högre krav att företag arbetar hållbart både från kunder, leverantörer och andra företag, men också från samhället i stort. Att kunna visa på ett hållbarhetsarbete kan också ge konkurrensfördelar och vara anledningen till att kunder väljer att köpa från just er.

Behöver du komma igång med eller ta nästa steg i ert hållbarhetsarbete kan du tillsammans med vår samarbetspartner Almi Halland få hjälp med att ta reda på vad ert nästa steg är i er hållbara utveckling. Du kommer få:

 • Prioritera och komma igång med företagets hållbarhetsarbete
 • Koppling till relevanta hållbarhetsmål inom Agenda 2030
 • Kunskapslyft i hållbarhetsfrågan och möjlighet att involvera medarbetare 
 • Identifiera nya affärsmöjligheter och hållbarhetsrisker
 • Underlag för en hållbarhetsstrategi och konkret handlingsplan
 • Finansiering för företagets gröna satsning

Utveckla ditt företag med stöd av en mentor

Vill du utveckla ditt företag och saknar någon att bolla idéer med eller behöver du någon som stöttar, peppar och utmanar dig med nya perspektiv? Då kan en mentor vara något för dig.

Omvänt mentorskap
Nu kan du som företagsledare få möjlighet att vägledas av den yngre generationen. Genom våra samarbetspartners Almi och Ung Företagsamhet (UF) kan du gå in i ett omvänt mentorskap där du matchas med en ung, driven och engagerad person, som tidigare drivit UF-företag med ambitionen att växa. En person som idag står redo för att utmana, inspirera och coacha dig mot morgondagens behov. 

Mentor Eget Företag
Är du nyföretagare kan du kostnadsfritt, under ett år, få tillgång till en mentor via Nyföretagarcentrums nationella mentorprogran Mentor Eget Företag. Att ha en mentor, som kan bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk, gör att du kan få en bättre företagsstart.

Affärsutveckling Successteam - Utveckla företaget tillsammans med andra företagare

Har du en ledande position eller är företagare och vill utveckla din verksamhet och din roll som ledare/företagare tillsammans med andra i samma position? Då kan Affärsutveckling Successteam vara något för dig. 

I Successteam ingår du i ett affärsutvecklingsteam bestående av 6-8 företagare/ledare. Ni träffas en gång i månaden under ett halvår, för att hjälpa varandra att utvecklas både företagsmässigt och personligen. Vid varje träff får du tid till att ta upp en fråga/problem/utmaning som du står inför och som ditt team ger feedback på. 

Gör en intresseanmälan, så får du information inför kommande uppstart.

Språngbrädan - för dig som söker investerare och kapital

Är du i behov av att ta in investerare och kapital i ditt bolag? Genom vår samarbetspartner Connect Väst och deras erbjudande Språngbrädan kan du få möjlighet att vässa dina strategier, bygga nätverk och förbereda dig inför att möta investerare och resa kapital.

Handplockade entreprenörer, experter och investerare kommer titta på ditt investeringserbjudande och ge tips, råd och aktiv coachning och feedback för att du ska lyckas snabbare. Du kommer också få hjälp med att bli tydligare i din kommunikation utifrån investerares förväntningar genom bland annat pitchträning inför riktiga investerare.

Öka tillväxten - fatta bättre beslut och nå dina mål snabbare

Står du inför betydande verksamhetsbeslut och är redo att ta nästa steg i ditt företagande? Genom vår samarbetspartner Connect Väst och deras erbjudande Öka tillväxten kommer du kunna fatta bättre beslut och nå dina mål snabbare. Efter tre månader har du en handlingsplan på bordet, som är välgrundad och genomtänkt.

Till din hjälp har du Connects coacher som ställer frågorna och som gör att du hittar vägen framåt. Du kommer även få stöd från näringslivet som delar med sig av deras spetskompetens och mångårig erfarenhet.