Skip to main content
20 februari 2024

Strawberry väljer ett växande Falkenberg

Petter Stordalen lanserade under förra året sitt nya varumärke Strawberry. Nu är det klart att Strawberry tillsammans med Slättö Förvaltning AB gör sin första etablering av ett helt nytt hotellkoncept i Falkenberg. Hotellet förväntas öppna för gäster sommaren 2025. 
 
– Jag är väldigt glad över att Petter Stordalen väljer att etablera sitt allra första hotell i den här nya hotellkedjan i Falkenberg. Det är en tydlig signal om att Falkenbergs kommun är en attraktiv plats för investeringar och näringar att växa. Varmt välkommen till Falkenberg, säger Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Falkenbergs kommun.

Läget vid E6:an ska locka hållbara resenärer

Hotellet som kommer att etableras vid motet intill E6:an har som fokus att locka bilburna resenärer, idrottslag, familjer och människor som vill stanna i Falkenberg under en längre period eller över natten.

– Bilburna resenärer, idrottslag och familjer i kläm mellan bostadsbyten och renoveringar är en tydlig grupp som slarvats bort genom åren. Nu tar vi vid och utvecklar nya upplevelser för människor som rör sig längs vårt vackra land som behöver en god natts sömn, möjlighet att äta, träna och ladda bilen, säger den nya hotellkedjans ägare Petter Stordalen.

Hotellkedjan har en hållbarhetsinriktning som inkluderar användning av digitala lösningar för att effektivisera drift, förnybar energiproduktion med solceller och bergvärme, miljömärkning av hotell och självklart tillgång till snabbladdare för bilar.

Förväntas slå upp portarna till sommaren 2025

Hotellet förväntas slå upp portarna för gäster redan under nästa år och har 151 rum. Jan Melkersson, näringslivschef i Falkenbergs kommun, ser positivt på etableringen och att den bidrar till både sysselsättning och ökad turism.

– Det här är väldigt positivt och ett fint tillskott till ett växande Falkenberg där vi har en bred och varierad besöksnäring. Etableringen kommer medföra fler jobbtillfällen till Falkenberg, säger Jan Melkersson, näringslivschef i Falkenbergs kommun.

Antalet gästnätter ökar stadigt

Falkenberg har en fantastisk utveckling av antalet gästnätter. Sedan 2010 har de ökat med över 89 procent och efterfrågan på kommersiella boenden, framför allt under sommaren, ökar konstant.

– Det känns otroligt inspirerande att få en av Nordens starkaste och innovativa hotelloperatörer till Falkenberg. En satsning som kommer ge många positiva effekter för besöksnäringen i många år framöver, säger Fredrik Janson, VD Destination Falkenberg.