Skip to main content
30 januari 2024

Salltorp Lantbruk är Årets Mjölkbonde 2024

Årets Mjölkbonde 2024 finns i Falkenberg. Nu har Salltorp Lantbruk, som ligger i Vessigebro mellan Falkenberg och Ullared, med gott ledarskap och djuren i fokus fått utmärkelsen Årets Mjölkbonde 2024. Priset delas ut av Växa och uppmärksammar skickliga mjölkföretagare.

På Salltorps Lantbruk finns 260 kor som producerar i genomsnitt 13 500 kg ECM per år i robot. Företaget har vuxit över tid och består nu av tre gårdar och en areal på drygt 300 ha. Mjölkproduktionen är hjärtat i verksamheten men under senare år har även ungdjursuppfödning blivit en betydande del. Gården var en av de första i Sverige med att börja med embryoöverföring och det arbetet pågår framgångsrikt än idag. 

På Salltorp är livsfilosofin ”starkast tillsammans” och ledarskapet genomsyras av tillit och teamkänsla. Det finns en ständig vilja att utvecklas och det sammansvetsade gänget på gården visar prov på ett långsiktigt hållbart arbetssätt som gynnar både djur och människor. 

Salltorp Lantbruk AB har även fått VikingGenetics utmärkelse Heard of the Year för sitt framgångsrika avelsarbete och nu får de mjölkbranschens finaste pris, Årets Mjölkbonde inklusive titeln Årets Mjölkföretagare 2024 med motiveringen:

"Årets Mjölkbonde 2024 drivs av att se människor och djur utvecklas och växa. Genom gott ledarskap och väl inarbetade rutiner har gården uppnått mycket fina resultat inom djurhälsa, produktion, avel och ekonomi. Det finns en föredömlig målsättning om balans i företaget, så väl som i livet, och gården har genomfört steg på väg mot ett lyckat generationsskifte. Ett genomtänkt ledarskap ger de anställda fria händer inom sina ansvarsområden och ser till att de belönas när mål uppnås. Det är ett företag som vill vara transparent med vad som händer på gården – här månar man om både djur, människor och miljö!"

Kolla in filmen som tagits fram om pristagarna här >>