Skip to main content
15 mars 2024

Nu väntar SM i Ung Företagsamhet för elever från Falkenbergs Gymnasieskola

Under årets UF-mästerskap i Halland kammade elever från Falkenbergs Gymnasieskola hem första priset i Årets Innovation och Årets Hantverk 2024. Nu väntar SM i Stockholm den 28-29 maj. 

Den 14 mars förvandlades Halmstad Arena till Hallands största mötesplats för ungt entreprenörskap då årets upplaga av UF-mässan gick av stapeln. Samtidigt pågick UF-mästerskapen där UF-företagare tävlade om åtråvärda platser till SM i Ung Företagsamhet i Stockholm.

Under dagen ställde över 200 UF-företag och 700 UF-företagare från hela Halland ut med sina produkter och tjänster, som erbjöd en shoppingupplevelse utöver det vanliga. Under dagen tävlade UF-företagen i flera olika kategorier där två UF-företag med elever från Falkenbergs Gymnasieskola kammade hem två första och en tredje placering.

Flexibake UF - Årets Innovation 2024
Flexibake UF tillverkar och säljer pepparkaksformar som är dubbelsidiga. Genom att få två motiv i en form tar det hälften så mycket plats att förvara. Företaget vann Årets Innovation 2024 med motivering: 

"Att vinna årets innovation kräver att tänka utanför boxen. Innovatörerna har tagit en 100-årig produkt och paketerat den i ny form. Med potential att ta en betydande marknadsandel är vi övertygade att detta företag har receptet för framgång."

LE Woodworking UF - Årets hantverk 2024
LE Woodworking UF tillverkar och säljerprodukter i trä, framförallt skärbrädor, glas- och grytunderlägg. Företaget vann Årets Hantverk 2024 med motiveringen:

"Företaget är en verklig represent för ett passionerat hantverk med en djup förståelse för yrkeskunskap, tillverkningsmetoder och kvalitet. Genom en noggrann tillverkningsprocess och skickligt handarbete framställs varje produkt med omsorg och känsla. Yrkeskunskapen visar sig tydligt i valet av högkvalitativa material och hållbarheten säkerställs i varje produkt."

LE woodworking kom även på tredje plats i tävlingskategorin Årets Monter.

Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Forskning visar att UF-företagare startar fler företag, har färre arbetslöshetsdagar, får högre inkomster och oftare blir chefer. Utbildningen heter UF-företagande och innebär att gymnasieelever startar, driver och avvecklar ett UF-företag under ett läsår.