Skip to main content
19 mars 2024

Årets Jobb- och utbildningsmässa lockade över 600 besökare

För andra året i rad förvandlas Falkhallen, under en dag, till en mötesplats för arbetstagare, arbetsgivare och utbildningssamordnare när Jobb- och utbildningsmässan genomförs. Mässan lockade över 600 besökare med sina 32 utställare, både företagare och utbildningssamordnare. Det blev en succé med både nöjda företagare och många besökare. 

- Världsklass, sa kommunstyrelsens orföranden Per Svensson när han skulle sammanfatta dagen.

Jobb- och utbildningsmässan arrangerades första gången 2023 då det fanns en stor efterfrågan hos näringslivet i Falkenbergs kommun att få en arena där arbetsgivare ska kunna visa upp sig och träffa potentiella medarbetare. Idag är mässan en del av kommunens arbete med kompetensförsörjning och arrangerades i år av Falkenbergs kommun, Näringslivet Falkenberg och Greif.

Falkenberg Strandbad var en av utställarna tyckte att:

- Mässan var över förväntan! Vi har hittat några riktiga guldkorn. Det var en bra blandning av besökare. Många olika åldrar och kulturer.

Essity, som också var en utställare sa:

- Mässan hade en bra helhet med ett bra flöde på besökare. Det var en blandning av utställare, arbetsgivare, branscher, utbildningssamordnare och bemannningsföretag. Givetvis var det roligt att träffa alla besökare och framtida kollegor.

Nu kommer ett arbete att inledas med att se hur mässan kan utvecklas till nästa år.