Sveriges bästa näringslivskommun

Falkenberg ska ha Sveriges bästa näringslivskommun. Det är målet som politikerna har satt för näringslivet i Falkenbergs kommun. Att ha ett starkt näringsliv är en förutsättning för att få en god service och hög välfärd.


Under flera år har Falkenberg haft både Hallands och ett av Sveriges bästa företagsklimat enligt Svenskt Näringsliv, som varje år mäter företagsklimatet i landets 290 kommuner. I årets mätning (2022) placerade sig Falkenberg på 9:e plats. Fantastiskt bra, men både näringsliv och kommun vill och kan mer.

 

I Falkenberg finns det ett driv, engagemang och tillsammansskap, där kommun och näringsliv arbetar tillsammans för att utveckla Falkenberg som plats. Kommunen har en en kontinuerlig dialog med näringslivet och arbetar aktivt med att utveckla sin service till företagen med ambition att göra det enklare att vara företagare i Falkenbergs kommun.

 

Tillsammans skapar vi Sveriges bästa näringslivskommun!

  • Att vi har ett av landets bästa företagsklimat är resultatet av ett långsiktigt arbete tillsammans med de företag och företagsorganisationer som finns här. Det ska vara enkelt att driva företag och det är mot den målbilden vi jobbar. Vill ditt företag vara en del av detta så hjälper vi dig gärna.


  Falkenberg i Siffror

  Närhet till högskola​ (min)

  35


  Antal företag

  5062

  Antal invånare

  45902

  Antal gästnätter 2019

  868.298


  Ledig verksamhetsmark​ (kvm)

  1.000.000

  Antal besökare - Gekås

  4.900.000