Världsledande Core Link går för högtryck

På Core Link i Falkenberg tillverkas maskiner till pappersbruk över hela världen. Efter en tuff vår ser det nu mycket positivt ut för företaget som för tillfället har dubbelt så högt tryck som normalt. För att kunna behålla sin position som ledande i världen har Core Link valt att arbeta på ett proaktivt sätt med kunderna.

Falkenbergsföretaget Core Link är världsledande inom hantering av hylsor och restrullar för pappersindustrin. Efter en vår där de var hotade av neddragningar ser det nu ljust ut. I höst har de stora projekt i många länder runt om i världen och VD Jörgen Jensen ser positivt på framtiden.
— Vi är väldigt projektstyrda och i höst har vi många projekt igång samtidigt. Under tre månader jobbar vi in vad vi gör på sex månader normalt sett.

Kundanpassade lösningar


Core Link producerar nästan alla sina produkter på fabriken i Falkenberg innan de skickas ut till kunder i länder som USA, Brasilien, England och Kina. De använder sig av kundanpassade systemlösningar och ett ständigt utvecklingsarbete för att behålla sin plats som ledande i världen.
— Vi anpassar våra lösningar efter kundernas behov och det tror jag är vår stora styrka. Vi har allt från konstruktörer till montörer här i Falkenberg och sköter hela processen ända ut till montering själva. Dessutom försöker vi vara proaktiva och ofta besöka våra kunder för att få bättre kunskap om vad de behöver.

Kontor i fyra länder


Företaget omsätter cirka 125 miljoner och har idag 45 anställda i Falkenberg. Dessutom har de kontor i såväl Finland som Schweiz och USA. Pappersindustrin har minskat sin personal med 30-40 % tack vare automatisering men Core Link har lyckats behålla sin personal.
— Fortsätter vi så här är det inte omöjligt att vi till och med kommer att behöva nyanställa vartefter, avslutar Jörgen Jensen.

En av maskinerna som tillverkas på fabriken i Falkenberg.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun