Turistsatsningar för över hundra miljoner i Falkenberg

Falkenbergs Strandbads nya SPA- och relaxavdelning är en del av de hundra miljoner som satsat på att utveckla hotell-, restaurang- och spa-upplevelsen inför årets sommarsäsong.

Falkenberg är nu rejält laddat för sommaren och bara den här veckan drar tre turistiskt riktigt stora projekt igång på allvar. Totalt har det investerats en bra bit över 100 miljoner kronor på Oceans nya strandhotell, Falkenbergs Strandbads nya exklusiva SPA och återuppbyggnaden av restaurang Gustaf Bratt.

Turistsäsongen är stor och viktig för Falkenberg. Frågan är om det någon gång har investerats och satsats så stort som inför årets sommar. Bara under den här veckan öppnar tre stora anläggningar som antingen byggts om, byggts till eller byggts upp igen för en sammanlagd investering på en bra bit över 100 miljoner kronor.

Mest anmärkningsvärt är kanske restaurang Gustaf Bratt som för bara elva månader sedan brann ner och därmed gick en mycket oviss framtid till mötes. Men ägarna John Nilsson och Kristian Andersson bestämde sig snabbt för att satsa och bygga upp anläggningen igen vilken i dagarna invigs och till det yttre påminner mycket om den gamla restaurangen.
— Vi har kvar mycket av det gamla fina i huset med korsvirket, tegel och synliga bjälklag men har samtidigt också fått ett nytt och bra flöde i huset. Det är riktigt spännande tider som väntar nu för oss. Men det känns bra så här långt och det mesta har rullat på fantastiskt bra, kommenterar John Nilsson.
 

Strandbaden satsar på exklusivt spa


Nere vid havet ligger de båda andra stora satsningarna. Falkenbergs Strandbad som fick nya ägare förra vintern har det senaste året genomgått en stor ombyggnad och det har investerats stora pengar. Nu senast har anläggningen också fått ett exklusivt SPA på totalt 900 kvadratmeter med plats för 160 gäster vilket premiäröppnade i onsdags.  
— Allt har fungerat bra hittills och vi är mycket nöjda med det mottagande vi har fått i Falkenberg på olika sätt. Det är lätt att satsa här eftersom kontakterna med kommun och andra samarbetspartners fungerar så bra och smidigt. Vi tror mycket på vår SPA-satsning och känner att det är nu som det ska börja hända grejer på allvar här nere, säger Carl Lundgren som är en av delägarna till Falkenbergs Strandbad.När Strandbaden för drygt ett år sedan bytte namn till Falkenbergs Strandbad arbetade ett 45-tal personer på hotellet. Personalen ökar dock hela tiden och innan året är slut räknar Carl Lundgren med en personalstyrka på närmare 70 personer. I september får företaget också en ny VD när falkenbergssonen Fredrik Jansson, som senast varit hotellchef på Stenungsbaden, börjar jobba i Falkenberg.
 

Ocean satsar på strandhotell


Falkenbergs Strandbad är dock inte länge enda hotellet på Skrea Strand. I helgen inviger Jan och Ulrika Westlund som är ägare till Ocean Bar & Grill sitt nya strandhotell med 19 rum och en relaxavdelning. Fastighetsägare är Göran Nergården och idéen att komplettera husets restaurangverksamhet med ett hotell har funnits i flera år. Efter att ständigt bygglovsmässigt ha stött på patrull är nu hotellutbyggnaden verklighet. Hotellet följer samma inredningsstil som den populära restaurangen.
— Det får inte bli för mycket hotellkänsla. Vi vill ha det harmoniskt, personligt och hemtrevligt. Det är helt enkelt en alternativ stil som vi valt, berättar Jan Westlund.
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun