Timbanken gav Ida Mobjer en bra start som egen företagare

Ida Mobjer i sin butik InHouse Design
I våras startade Ida Mobjer inrednings- och blomsterbutiken InHouse Design i Gallerian.  Att starta butik blev hennes sätt att få utlopp för sin kreativitet och sitt intresse för design.  För att få en bra start som företagare tog hon hjälp av både Nyföretagarcentrum och Timbankens konsulter.

— Jag ville jobba med skapande och när jag besökte en butik med samma inriktning som jag själv har kände jag verkligen att det var det här jag ville göra, säger Ida om hur idén föddes.

När Ida bestämt sig för att förverkliga sin idé tog hon tidigt kontakt med Nyföretagarcentrum, som är en del av Falkenbergs Företagscenter som arbetar för att göra det enklare att starta, driva och utveckla företag. Där fick hon rådgivning och hjälp med formulera sin affärsidé, göra en budget och upprätta en affärsplan.
— De har varit ett jättestöd och jag hade aldrig klarat uppstarten utan en tydlig affärsplan som plattform. Genom dem har jag också fått mycket positiv energi och självförtroende att våga göra detta fullt ut, berättar Ida.

Ida registrerade sig också på Timbanken, ett affärsutvecklingsstöd som ger företagare möjlighet att ansöka om fem kostnadsfria konsulttimmar inom fem olika områden, där ett är marknad och sälj. Ida fick hjälp med att utforma en marknadsplan och en tydlig grafisk profil kopplad till hennes varumärke.
— Att kunna förmedla vad jag vill och står för till kunderna var det jag kände störst behov av. Marknadsföringen är väldigt viktig eftersom den är nyckeln till att få kunder att hitta till butiken och genom en tydlig grafisk profil har jag fått en bra grund att bygga vidare på.

En ytterligare positiv effekt med Timbanken som Ida lyfter fram är det nätverk hon fått genom kontakten med Falkenbergs Företagscenter.
— Jag har fått kontakt med människor med värdefull information och kunskap om näringslivet i Falkenberg och de har varit måna om att följa upp processen vilket gjort att kontakten fortsatt.

Sammanfattningsvis är Ida mycket nöjd med samarbetet med Timbanken som fått henne att våga använda professionell hjälp vilket gett henne en bra start som egen företagare.

Vill du ha hjälp med att starta eller utveckla ditt företag?


På Falkenbergs Företagscenter får du information, rådgivning, nätverk, möjlighet till arbetsplats i Coffice och deltagande på olika aktiviteter. För mer information kontakta Madeleine Jansson på 0767-86 12 91 eller madeleine.jansson@falkenberg.se. Du kan även läsa mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun