Tikspac tar klivet in på börsen

Stig-Arne Mårtensson, Vd på Tikspac.
Det framgångsrika företaget med den unika affärsidén börsnoterades på AktieTorget i förra veckan. Tikspac som utsetts till ett av Sveriges Gasellföretag av Dagens Industri två gånger vill genom detta upprätthålla sin tillväxt- och expansionsplan.

Tikspac vill genom sina stationer med hundbajspåsar bidra till en renare närmiljö för människor att leva och bo i. Och allt började när företagets grundare och Vd Stig-Arne Mårtensson tillsammans med hustrun Malin och hunden Smilla flyttade till Falkenberg 2001.
— Mitt första intryck av Falkenberg var att det var mycket hundbajs runtom promenadstråken. Jag tog själv tag i saken och kontaktade kommunens parkchef och kom med ett förslag på en lösning. Att det skulle bli en affärsverksamhet hade jag inte i tankarna då, berättar Stig-Arne.

Sedan etableringen i Falkenberg har konceptet lanserats i över 200 kommuner och 2012 uppgick omsättningen till 24 miljoner kronor.  Kommunerna själv betalar inget för stationerna med de gratis och nedbrytbara hundbajspåsarna. De finansieras istället av lokala företag som vill vara med och ta ansvar för miljön. I gengäld för sitt CSR-ansvar (Corporate Social Responsibility) finns deras logotyp med på stationerna.
— Det är ett världsunikt koncept som vi tror starkt på och som vi med en börsnotering vill utveckla vidare på nya marknader, säger Stig-Arne.

Förutom i Sverige är konceptet sedan några år tillbaka även etablerat i Norge och Danmark och från 1 oktober kommer det även finnas Tikspac-stationer i Finland. Efter Skandinavien står övriga Europa på tur vilket är en av anledningar till att företaget nu börsnoteras på AktieTorget.
— Nästa steg är att etablera oss i Storbritannien och Tyskland och för att kunna fortsätta växa behöver vi få in mer kapital. Vi har även fått förfrågningar från USA, Kanada och Asien men vi vill växa i en lagom takt.

I Falkenberg har företaget redan vuxit ur ett flertal lokaler och strax innan sommaren flyttade Tikspac till nya lokaler mittemot Fynda. Därifrån finns det alla möjligheter att fortsätta växa.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun