StrandHälsan utvecklar rehabklinik i Qatar

Lotta Peltoarvo och Per Andersson i StrandHälsans gym.
Sedan 2008 då StrandHälsan startades i samband med introduktionen av Vårdval Halland har utvecklingen för friskvårdsföretaget gått fort. Personalstyrkan har vuxit och lokalerna blivit större. Kommande utmaning är dock större än någon annan. Under 2014 kommer StrandHälsan vara en del av en nystartad rehabklinik i Qatar.

— Att vi skulle bedriva verksamhet i Qatar var inget som fanns på kartan när vi i oktober planerade inför 2014, skrattar Per Andersson som är sjukgymnast på StrandHälsan.

Per tillsammans med verksamhetsledare Lotta Peltoarvo är de som driver projektet på StrandHälsan och håller kontakten med ansvariga personer i Qatar. I arabemiratet leds arbetet av professorn och doktorn Edvin Derviševic som startat upp flera världsledande kliniker över hela världen.
— En av våra kunder är barndomskamrat med Edvin Derviševic och när han hörde att Edvin var intresserad av svenska sjukgymnaster rekommenderade han oss, berättar Lotta.

Personal från StrandHälsan
Varken Per eller Lotta visste om de skulle tro det var sant när de fick förfrågan, men de tog snabbt tillvara på chansen och någon månad efter första kontakten var de på plats i Qatar. Båda var överens om att detta var ett äventyr de inte kunde missa.
— I Qatar finns idag en världsledande sportmedicinsk klinik dit storlag och världsidrottare världen över åker för operationer, rehab och förebyggande träning. Nu vill de starta upp en liknande anläggning med fokus på rehabilitering och träning istället för operation, säger Per.

StrandHälsan har fått i uppdrag att rekrytera ett 10-tal svenska sjukgymnaster, läkare, sjuksköterskor och personliga tränare till den nya kliniken som förväntas stå färdig i september. Per kommer ansvara för rekrytering och utbildning av svensk personal varav två sjukgymnaster kommer vara ifrån StrandHälsan. För Lotta går flyttlasset till Qatar redan i maj eller juni då hon ska börja jobba med den administrativa delen på kliniken:
— Det ska bli väldigt spännande och en fantastisk möjlighet att få ta del av all den kunskapen som kommer samlas där nere. Förhoppningen är självklart att kunna ta med sig den kunskapen tillbaka till Falkenberg och flytta fram positionerna för StrandHälsan.

Global omvärld skapar nya möjligheter
Projektet är finansierat av emiren av Qatar och det finns nästintill inga finansiella begräsningar för kliniken som kommer vara tre våningar hög och totalt 6 000 m² stor.
— Det kommer vara helt andra förutsättningar där nere jämfört med vad vi är vana vid här i Sverige. I och med resurserna finns det utrymme för ett mer långsiktigt tänk. Det kommer finnas mer tid för forskning och möjligheter att testa nya metoder, berättar Lotta.

I samband med deras första resa till Qatar besökte de även Dubai för ett möte om ett ytterligare samarbete och StrandHälsan ser stora möjligheter för den svenska sjukgymnastiken utomlands.
— I dagens globaliserade värld behöver det inte vara svårare för oss att öppna en ny klinik i Dubai än vad det är i Halmstad eller Varberg, avslutar Per som hoppas att StrandHälsans närvaro i Qatar ska ge ringar på vattnet för ytterligare samarbeten för både dem själva och andra företag i Falkenberg och Halland.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun