Sommaren i Falkenberg har levererat rekord

Wheels and Wings i Falkenberg 2014
I sommar har det varit full fart i Falkenberg och staden har levt upp till ryktet som en av Sveriges bästa sommarstäder. Sommarens evenemang och aktiviteter har lockat rekordmånga besökare till Falkenberg.

Sommaren rivstartade med Falkenbergsdagen som i år inkluderade Falkenbergs första Pride-tåg någonsin. Ett evenemang som Destination Falkenbergs vd Håkan Gullberg lyfter fram som ett bra exempel på att tidigarelägga sommarsäsongen. Han konstaterar även att sommaren varit väldigt bra och uppskattar att Falkenberg har haft rekordmånga besökare.
— Superhelgen var sommarens nav med Wheels and Wings, dubbla föreställningar på Vallarna, matmarknad på Skrea, Långås marknad och den allsvenska matchen mellan Falkenberg-AIK som lockade väldigt mycket människor.
 
Wheels and Wings hade i år 4 800 anmälda fordon vilket är 1 000 fler än förra året och den högsta siffran någonsin för arrangemanget. I framtiden ser Håkan Gullberg gärna att helgen utvecklas till en supervecka med fler kringevenemang för att besökarna ska stanna längre i Falkenberg.
 

Innerstan slog rekord


För butiker och krogar i innerstan har det stora antalet besökare haft en positiv effekt på försäljningen. Förutom besökarna under superhelgen har såväl Falkenbergsdagen, utomhusbion och Stadsloppet lockat rekordmånga besökare och deltagare.
— De flesta butiker och restauranger är mycket nöjda med sommaren och framförallt finns en vilja att bli ännu bättre. Det tillsammans med att samarbetet mellan olika aktörer i kommunen utvecklas hela tiden bådar gott inför framtiden, berättar Agneta Snygg, centrumledare på Falkenbergs Innerstadsförening.
 
För destinationsbolaget är shoppingen ett av fyra fokusområden och förutom att locka fler till innerstan inkluderar arbetet även att hitta fler samarbetesmöjligheter mellan Gekås Ullared och innerstan. I år lanseradedes till exempel shoppigbussen.
Utomhusbio och Stadsloppet

Falkenberg Standbad utsett till årets spa — igen


På Falkenbergs Strandbad har det också varit full fart hela sommaren och det storsatsande hotellet har på nytt prisats för sitt framgångsrika spa. Senast i ordningen är den prestigefyllda utmärkelsen Best Leading Spa Resort som delas ut av World Travel Awards.
— Det är såklart väldigt trevlig och framförallt ett fint erkännande för vår duktiga personal. Vårt koncept med att vara Sveriges lyxigaste spa med en unik spaupplevelse sticker ut och uppskattas av våra kunder. Jättehäftigt att det uppmärksammas, kommenterar Anders Nilsson, nytillsatt vd på Falkenberg Strandbad, och fortsätter:

— Under sommaren har vi haft en beläggning på 97 % men med spat är numera beläggningen hög året om även om vi har fortsatt stora planer på hur vi kan utvecklas ännu mer.
 

Falkenberg ska bli Sveriges bästa sommarstad


För att Falkenberg ska bli ännu bättre behövs det enligt Håkan Gullberg skapas nya säsonger.
— Jag tror på säsongsanpassade priser och att locka med aktiveteter som passar bättre under till exempel hösten. Det är också viktigt att vi sprider ut våra evenemang och i september kommer vi bland annat arrangera Laxdagen tillsammans med restaurangerna i innerstan.
 
För att fortsätta utveckla Falkenberg kommer destinationsbolaget jobba vidare med de fyra fokusområdena; idrott, mat, shopping, samt evenemang och upplevelser. Parallellt fortsätter det långsiktiga arbetet med platsvarumärket Falkenberg.
— Falkenberg ska bli Sveriges bästa sommarstad 2015. Kunde vi klättra från 15:e plats till tredje på ett år är förstaplatsen definitivt möjlig, avslutar Håkan Gullberg.
Falkenbergs FF besegrade AIK i allsvenskan.
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun