Snabb tillväxt för vårdföretaget NyKraft Assistans

Anna Badenfelt och Annika Hammarsten på NyKraft Assistans
Sedan starten i februari 2012 har Falkenbergsföretaget NyKraft Assistans haft en makalös utveckling. Företaget som erbjuder personlig assistans för funktionshindrade har idag 220 anställda fördelat på 35 brukare. NyKraft Assistans är därmed en av de största arbetsgivarna i kommunen.

De två delägarna Anna Badenfelt och Annika Hammarsten har båda lång erfarenhet av att jobba inom den kommunala handikappsomsorgen. Det var som enhetschefer på Falkenbergs kommun som deras vägar först korsades och tankarna på att starta NyKraft Assistans föddes. Och nästan samtidigt som ansökan om att starta eget var klar meddelade Falkenbergs kommun att de skulle genomföra en större privatisering av omsorgen.
— Det var inget som någon av oss visste om och vi kunde aldrig tänka oss den här utvecklingen. Från början hade vi två kunder medan vi idag har 35 och fler som ansökt om vår hjälp till våren, berättar Annika.

Enligt Anna och Annika har privatiseringen inneburit att de i större utsträckning kan individanpassa vården för deras kunder och genomföra förbättringar som tidigare inte varit möjliga.
— Att jobba som privat aktör ger oss en större frihet att arbeta enligt de metoder vi finner mest lämpliga för varje individ. Vi har mycket kortare beslutsvägar och kan vara mer tillgängliga för både våra kunder och personal vilket är viktigt för oss, säger Anna och Annika fyller i:

— Personalen är vår största tillgång och därför har vi investerat mycket i att förbättra deras avtal utöver kollektivavtalet. Majoriteten av de anställda hos oss har fast anställning med månadslön vilket är ovanligt i vår bransch. Men när vår personal trivs och känner sig trygga, trivs även våra kunder och det är det viktigaste.

Anna och Annika drivs av att hjälpa människor i en besvärlig situation och känslan av att veta att de gör skillnad. Och båda menar att de utvecklats mycket under deras relativt korta tid som företagare. Företagandet har även gett blodad tand och det finns idéer om nya verksamheter och även tankar på en bok om kvinnligt företagande.
— Vi har så mycket idéer men vi har blivit bättre på att hejda oss själva. Men en bok om kvinnligt företagande vill vi absolut göra i framtiden. Vi vill dela med oss av våra erfarenheter och de situationer man som kvinnlig företagare kan hamna i, avslutar Anna.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun