Shopman från Falkenberg på uppdrag i Azerbajdzjan

Pelle Möller från falkenbergsföretaget Shopman är precis hemkommen efter en månads arbete på plats i Baku, Azerbajdzjan. Där har man ackrediterat över 4500 Artister, scenbyggare och poliser m fl före och under konserter med Jennifer Lopez, Rihanna och Shakira.

Shopman är Sveriges största leverantör av ackrediteringskort och korttjänster för eventbranschen. Företaget startades 1999 av Stellan Petersson och Pelle Möller och är lokaliserade på Skreavägen 7 i Falkenberg. I sortimenten finns plastkort, logoband, festivalarmband och plastfickor mm. Genom sin kund Live Nation Östeuropa fick Shopman uppdraget att hålla i ackrediteringen av tre konserter i Baku Azerbajdzjan. Jennifer Lopez, Rihanna och Shakira har den senaste månaden hållit varsin konsert i Eurovisionarenan Baku Crystal Hall samt uppträtt på FIFA U-17 VM som hålls samtidigt i Baku.
— Crystal Hall är beläget på en halvö som också är ett skyddsområde så därför är skyddspådraget enormt stort. 200 poliser arbetar dygnet runt och under själva konserterna är de 900 poliser ifrån presidentens egen säkerhets organisation SSPS som bevakar området och arenan. Vi ackrediterar alla som ska in på området, cirka 4500 personer; alltifrån poliser, säkerhetsvakter och trädgårdsmästare till scenbyggare, artister och dansare m fl, berättar Pelle Möller och fortsätter:
— Det är en kluven känsla att vara här. Azerbajdzjan har ett odemokratiskt styrelseskick och vi var till en början tveksamma över uppdraget. Samtidigt är ju FIFA här och stora artister har valt att uppträda. Jag hoppas att det fyller ett gott syfte och kan leda till att fler får upp ögonen för landet. Kanske är det dags för landet att börja förändra sig nu.

Way Out West och Melodifestivalen


Bland Shopmans kunder återfinns Way Out West, Melodifestivalen, TV4, Sveriges Radio och Swedbank. Under oktober väntar man också få svar på om de blir anlitade för Eurovision Song Contest i Malmö 2013. Shopmans styrka är att de kan tilläggstrycka namn och bild på RFID-kort på plats under ett evenemang, vilket endast tar två minuter.
— Trenden är att fler och fler efterfrågar just RFID-kort. Fördelen med dem är att man kan ge varje personer behörighet till olika zoner och att vi snabbt kan utöka behörigheten på plats om det behövs. 

Nyanställningar inom kort


Shopman har en omsättning på 4,5 miljoner kronor, två heltidsanställda och ett antal projektanställda som arbetar under själva evenemangen. Företaget väntas växa betydligt den kommande tiden och flera anställningar kommer att göras inom kort. 
— Efterfrågan i säkerhetsbranschen ökar. Tyvärr måste jag tillägga även om vi givetvis vill fortsätta växa och leverera bra tjänster. De flesta av våra kunder finns i Stockholm men vi kommer att finnas kvar i Falkenberg. Här finns ett bra företagsklimat och låga omkostnader. 

  

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun