SCA i Falkenberg slår nya rekord

Fabrikschef Christina Nilsson på SCA i Falkenberg
Genom en sammanslagning av ett tiotal olika svenska skogsbolag grundades SCA 1929 av den kända finansmannen Ivar Krueger. Idag är bolaget aktivt över hela världen och en del av verksamheten är förlagd till Falkenberg. På fabriken i Falkenberg tillverkas det blöjor och inkontinensprodukter samt att anläggningen fungerar som ett Nordiskt distributionscenter för olika produkter inom koncernen.

Christina Nilsson, fabrikschef i Falkenberg, berättar att det just nu går riktigt bra för dem och anledningen är främst att produktionen har blivit effektivare:

— Vi har sedan ett par år tillbaka gjort en nysatsning för att effektivisera tillverkningen här i Falkenberg och vi slår nya rekord hela tiden. Framförallt handlar det om att öka effektiviteten för varje maskin och minska de oplanerade stoppen.  Vi åstadkommer detta genom en strukturerad problemlösning med fokus på att verkligen åtgärda grundorsaker och inte bara symptomen. Våra team gör ett fantastiskt arbete och jag är oerhört stolt över den förmåga jag ser i organisationen.

På SCA i Falkenberg är det cirka 400 anställda varav ungefär hälften tillhör produktionen, resterande anställda är fördelat på logistik, teknik, övrig administration samt tjänstemän. Varje år tillverkas det cirka 1,5 miljard blöjor i Falkenberg där Libero är det största varumärket och står för cirka 50 % av de blöjor som tillverkas. - Dessutom tillverkas cirka 300 miljoner TENA inkontinensprodukter.

— Att Libero vidhåller sin position som marknadsledande i Norden är så klart viktigt för produktionen i Falkenberg. Men i och med ökad effektivitet får vi en högre volymkapacitet vilket gör att vi även försöker upphandla nya kontrakt från andra varumärken. Idag tillverkar vi blöjor som bl a exporteras till Tyskland, Holland och Spanien men även till länder i t ex Asien, berättar Christina Nilsson och fortsätter:

— Effektiviseringen är ett fortlöpande arbete liksom utvecklingen av nya produkter. Under 2013 kommer vi även att investera i automatiska truckar, så det är mycket på gång. I det närmaste kommer vi även börja anställa inför sommaren och vi räknar med att ta in cirka 80 stycken sommarjobbare.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun