Sämre tider är bättre tider för Norddesign

Företaget Norddesign vid Falkenbergsmotet fortsätter att öka sin verksamhet och har nyligen anställt fyra personer till sin produktion. Dessutom planeras en utbyggnad av lokalerna som ska vara klar till sommaren.

Norddesigns VD Pär Hammar

Trots hotande lågkonjunktur går Falkenbergsföretaget Norddesign som tåget. Nyligen anställdes fyra personer för att utöka produktionen. Företaget har ökat med över 30 % två år i rad och det fortsätter att komma in ordrar i strid ström.
— Vi har jobbat mycket övertid på slutet och nu känner vi att vi måste gå upp på tvåskift för att hinna med. Det är oerhört roligt att vi fortsätter öka och nu är vi uppe i 15 personer på produktionen, berättar Norddesigns VD och delägare Pär Hammar.

Satsar i Falkenberg


Norddesign har under en längre tid byggt upp produktionsavdelningen för att kunna öka sin kapacitet. Nu har de även en ökad satsning på säljare och återförsäljare vilket har slagit mycket väl ut. Den ökade försäljningen och produktionen gör att de redan har växt ur sina lokaler, trots att det endast är fem år sedan de flyttade in. Totalt ska 900 kvadratmeter byggas till och det ska vara klart till sommaren 2012.
— Vi har ökat mer än vi vågade hoppas på så nu måste vi bygga ut. Vi vill fortsätta satsa här i Falkenberg eftersom samarbetet med såväl andra företag som kommunen är så bra. Dessutom är det geografiska läget perfekt för oss eftersom vi levererar till både Sverige, Norge och Danmark, säger Pär Hammar.

"Engarerar ett 100-tal personer"


Företaget har en omsättning på 24 miljoner kronor och totalt 26 anställda. Pär Hammar anser dock att det inte är omöjligt att fler nyanställningar kommer att ske framöver.
— Det går historiskt sett bra för oss i lågkonjunktur. Att byta luckor och lådor i ett kök är ett mycket billigare alternativ än att byta ett helt kök och ger ändå ett fantastiskt resultat. Förutom de fyra på produktionen har vi även anställt en ny VD på vårt säljbolag, Sandra Bengtsson, och det tror vi kommer att vara ett lyft. Jag tror att vi idag engagerar ett 100-tal personer om man räknar med alla återförsäljare och montörer, men det är inte omöjligt att det snart är ännu fler, avslutar han.

Lokalerna vid Falkenbergsmotet ska byggas ut.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun