Samarbete kring Destination Falkenberg på väg att ta form

Premiären av Campa i Klaveret på Vallarnas Friluftsteater sommaren 2012

Premiären av Campa i Klaveret på Vallarna 2012. Foto: Bo Håkansson

I Falkenberg pågår just nu ett utvecklingsprojekt som sätter fokus på destinationen Falkenberg. Genom ett utökat samarbete mellan kommun, näringsliv och föreningsliv är målet att skapa ett mer offensivt och strategiskt tillvägagångssätt i marknadsföringen av kommunen.

Hur ska kommun, näringsliv och föreningsliv i framtiden samarbeta för att på bästa sätt paketera och marknadsföra Falkenberg som destination? Efter ett upptaktsmöte med olika aktörer inom turistbranschen utsågs en arbetsgrupp bestående av representanter från Falkenbergs Näringsliv AB, Falkenbergs Turist, Falkenbergs Näringsråd, 2Entertain och Falkenbergs Strandbad som ska försöka ta reda på just detta.
— Vi är många olika aktörer som jobbar på sitt håll. Kan vi istället tillsammans få ett helhetsperspektiv och organisera oss så tror jag vi har vi mycket att vinna. Lägger vi mer av våra gemensamma resurser i samma skål så kommer vi nå ännu längre, berättar näringslivschef Catharina Rydberg Lilja.

Vi måste bli bättre


Sedan början av sommaren har arbetsgruppen arbetat fortlöpande med att finna och titta närmare på goda exempel på hur andra har arbetat med och samarbetat kring liknande frågor. Med inspiration från bland annat Kalmar ska sedan en egen modell, anpassad efter Falkenbergs egna förutsättningar, arbetas fram.
— Det är viktigt att vi hittar sätt att arbeta med Destination Falkenberg i ett bredare perspektiv och framförallt mer offensivt. Vi måste bli bättre på att lyfta fram och marknadsföra allt det vi redan har och också paketera det på ett bättre sätt, förklarar Catharina Rydberg Lilja.  

Klart vid årsskiftet


Under arbetets gång kommer projektet att stämmas av med olika intressegrupper för att få in så många perspektiv som möjligt och lagom till årsskiftet beräknas ett förslag på hur destinationsarbetat ska organiseras vara klart.
— Falkenberg har massor av tillgångar men det betyder inte att vi kan luta oss tillbaka och vara nöjda. Vi måste vara med att slåss för att inte hamna i bakvatten.
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun