Rekordstort intresse för vårens näringslivsaktiviteter

Madeleine Jansson
Aktivitetskalendern för företagare i Falkenberg har i vår varit sprängfylld. Nätverksträffar såsom Afternoon Tea har varvats med aktiviteter som Business Lab, Näringslivsluncher, Näringslivsfrukostar, seminarium och After works. Även intresset har varit rekordstort och aktiviteterna i många fall fullsatta.

— Våra förväntningar har överträffats flera gånger om. Eftersom det varit så mycket i vår var vi lite rädda för att det skulle upplevas som för mycket. Men reaktionerna har snarare varit tvärtom. Ju mer det händer desto större verkar intresset bli och en känsla för att inte vilja missa något skapas. Det är en väldigt positiv snöbollseffekt, menar Madeleine Jansson som är projektledare på Falkenbergs Näringsliv.

Enkelheten tilltalar


Aktiviteter såsom inspirations- och nätverksträffarna Afternoon Tea och utvecklingskonceptet Successteam har i vår blivit fullsatta och till Näringslivsdagen skapades snabbt en väntelista då deltagarplatserna tog slut. I Ullared har Näringslivsfrukostarna stadigt ökat och vid varje tillfälle kommer cirka 70-80 tillresande besökare från stora delar av Falkenbergs inland men även från kuststräckan.
— Det är imponerande i och med att de ligger så pass tidigt och en del har en körsträcka att tillryggalägga. Men jag tror det är enkelheten som tilltalar och att det inte tar så mycket tid från något annat. Frukost skall man ju ändå äta. Möjligheten att träffas och nätverka är också något som uppskattas mycket. Det hörs inte minst på ljudnivån under pausen, berättar Inger Karlsson, landsbygdsutvecklare på Falkenbergs Näringsliv.

Småavundsjuka grannkommuner


Även Näringslivsluncherna på Falkenbergs Strandbad har haft en succévår med 175 deltagare i snitt.
— Förra året var vi supernöjda och i vår har intresset ökat ytterligare. Under 2011 hade vi cirka 1000 deltagare på våra sex luncher vilket blir ett snitt på 170 stycken. Mest förvånande är att januariträffen var så populär. Tidigare har vi upplevt den som sämst och det beror nog på att mycket drar igång för företagare efter årsslutet. Jag vet också att både Varberg och Halmstad är lite småavundsjuka på vårt deltagarantal, ler Bengt Sturesson som är ansvarig för luncherna i Falkenbergs Näringsråd. 

Vad vill du skall hända i höst?


Har du idéer på nya aktiviteter eller en föredragshållare du vill att fler skall få uppleva? Kanske har du en inspirerande kollega eller företagare i din närhet som skulle ha mycket att bidra med till Falkenbergs näringsliv. Tipsa oss gärna! Maila till madeleine.jansson@falkenberg.se eller ring 0767-86 12 91.  
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun