Prostens Pizza — ett annorlunda koncept på Halländska råvaror

Marcus Nordgren och Lisa Lemke utanför uthuset som fungerar som kombinerad restaurang och matstudio.
Sedan några veckor tillbaka finns det en ny pizzeria i Skrea backe. Den drivs av tv-profilen Lisa Lemke och hennes man Marcus Nordgren. Två helger i månaden ställer de upp långborden, tänder den vedeldade stenugnen och serverar pizzor på romerskt vis med halländska råvaror.
 
För drygt ett år sedan flyttade paret Lemke-Nordgren in i den gamla prästgården i Skrea backe och redan vid visningen väcktes det en tanke om en egen restaurang i det gamla uthuset på gården. Och för två veckor sedan var det äntligen premiär för Prostens Pizza. I en rustik och lantlig miljö som de själva beskriver som sitt andra vardagsrum har de plats för ett 40-tal gäster.
— Vi har länge varit sugna på att ha något eget tillsammans fast i mindre skala. På det här sättet får vi alla de positiva bitarna med att driva restaurang men slipper den enorma press som det innebär att driva krog på heltid. Istället kan vi koncentrera oss på att laga god mat och ha trevligt med våra gäster, berättar Marcus som tidigare drev restaurang Ocean.
 
Marcus jobbar numera som chef i köket på ICA Skrea och Lisa har fullt upp med bl a tv-inspelningar för Mitt Kök i TV4 och ny kokbok men genom att ha öppet två helger i månaden har de tid över för sitt gemensamma projekt.
— Vi har lyckligtvis blivit bombarderade via mail med förfrågningar om att boka bord och vi har funderat på att ha öppet mer men vi har tagit beslutet att stå fast vid två helger och det tror vi är bra, säger Marcus.

Paret har en målsättning om att 80 % av råvarorna ska komma från lokala producenter. Pizzadegen kommer t ex från Solhaga Stenugnsbageri och andra leverantörer är bl a Gudmundsgården, Ugglarps Grönt, Folkareds Bryggeri och Skrea Ost.
— Jag har märkt av ett stort intresse för de lokala matproducenterna i Halland när jag varit runt i Sverige i olika matsammanhang. Genom Prostens Pizza kan vi vara ett lokalt fönster för dessa samtidigt som vi får laga mat och träffa människor vilket vi älskar mest av allt, inflikar Lisa innan hon fortsätter tv-inspelningen i uthuset som även fungerar som hennes matstudio.

 
Vill du hålla koll på vilka datum Prostens Pizza är öppet rekommenderar vi att gå in på deras Facebook-sida eller hemsida (www.prostenspizza.se)länk till annan webbplats. Det finns även möjlighet att boka in privata middagar, företagsfester eller varför inte ett styrelsemöte med pizzatema.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun