Nytt logistikcenter till Falkenberg

Evelina och Mikael Persson, projektledare för Granbergs logistikcenter

Evelina Persson kommer tillsammans med Mikael Persson att projektleda Granberg logistikcenter. Tidigare har båda arbetat som lärare i Falkenberg respektive Varberg. "Vi har båda funderat ett tag på att pröva ett nytt yrke och se hur våra färdigheter kan komma till användning i en helt annan sektor."

Granberg AB är ett norskägt bolag som nu etablerar sitt första svenska logistikcenter i Falkenberg. Placeringen på västkusten var självklar — mittibland hamnarna i Göteborg, Helsingborg, Varberg och Halmstad. Att det blev just Falkenberg berodde på andra variabler, så som gott värdskap, samarbete och ett lösningsorienterat näringsliv.

Granberg AS är Norges största leverantör av handskar till industri- och hälsosektorn och är lokaliserade i närheten av Haugesund på Norges västkust. Företaget har växt stadigt de senaste åren och har sedan tidigare ett säljkontor i Göteborg och det svenska bolaget Granberg AB under sina armar. Sortimentet av handskar sträcker sig över ett brett spektra av arbetsområden, från mekanisk industri till hälsosektorn.

I Sverige står engångshandskarna för den största volymhandeln hos företaget som i Sverige omsätter drygt 30 miljoner kronor. I dagsläget har man dock endast en liten del av den svenska marknaden. Logistikcentret på Schubergsvägen i Falkenberg kommer att ta emot leveranser från bland annat Kina, Malaysia, Bangladesh och Srilanka.
— Vår förhoppning och tro är att vi kommer att fortsätta öka och bli det logistiska navet för Granberg i hela Europa. I takt med att företagets exportmarknad växer kommer vi att få mer att göra i Falkenberg och växer vi enligt planen kommer vi definitivt att behöva anställa, berättar Evelina Persson som tillsammans med Mikael Persson projektleder logistikcentret.  

Välkomna till Falkenberg
När representanter från Granberg i våras började söka efter lokaler längs västkusten var det långt ifrån klart att valet skulle hamna på Falkenberg. Varberg var ett uttalat alternativ men efter en guidad tur i Falkenberg, träffar med ett par fastighetsägare och sedan vidare samtal med Håkan Johansson på Ekängen föll Granberg för Fagerhults belysnings före detta lokaler med ett höglager på 1500 kvm.
— Fastigheter är fastigheter så enkelt är det men därefter handlar det om de mjuka värdena. Om värdskap och att kunna presentera flexibla lösningar. Det lyckades Håkan Johansson mycket bra med, menar Mattias Larsson som är företagsutvecklare på Falkenberg Näringsliv och som var med att bistå Granberg under deras etableringsprocess.

Evelina Persson förklarar vidare:
— Valet föll på den entreprenören som kunder erbjuda den mest flexibla lösningen där vi har möjlighet att växa. För ledningen på Granberg vet jag att kommunens bemötande och service var väldigt viktig för beslutet att välja Falkenberg. Företaget kände sig helt enkelt välkomna till Falkenberg.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun