Lokalproducerad mat i farten i Susedalen

Hamburgare från Susedalen Lokal Diner
Lokal Diner — så heter det nya restaurangkonceptet som tillsammans med Ulf Severinsson intagit Susedalens rastplats. Genom att erbjuda vällagad mat tillagad på råvaror från lokala producenter tar man ett helt nytt grepp om motorvägsmaten. Förhoppningen är att sprida konceptet till flera av Sveriges rastplatser.
 
Susedalens rastplats ligger vid Falkenbergs kommuns södra gräns och är en av Trafikverkets mest påkostade rastplatser, belägen mellan avfarten till Getinge respektive Steninge. På båda sidor av motorvägen finns vacker natur, parkanläggning och stenläggningar. I norrgående riktning ligger den inglasade restaurangen som från och med den 6 juni drivs i ny regi av Ulf Severinsson.
— Det har länge varit en dröm att bli krögare men egentligen är jag lantbrukare i botten. Många av mina kollegor har gått över från traditionellt lantbruk till att bli specialister och jag vill hjälpa till att visa upp deras hantverk och fina produkter. Oftast hittar man de lokalproducerade råvarorna på lyxkrogar där man får betala en bra slant. Mitt koncept handlar om att förvandla lokalproducerade råvaror till god och kvalitativ mat som kan intas i farten och för en rimlig kostnad. Fast food med ett slow food-tänk helt enkelt.
 

Ett skyltfönster


Restaurangen, som går under namnet Lokal Diner Susedalen, kommer att servera vällagad snabbmat tillagad på råvaror från närbelägna gårdar och andra lokala producenter. På menyn står t ex hamburgare från Mostorp med levainbröd från Solhaga surdegsbageri. Restaurangen är också tänkt att vara ett skyltfönster för producenterna som finns med på både meny, en informationspekskärm och med foldrar och broschyrer i lokalen.
— För många som är på genomresa blir detta det första intrycket av Falkenberg och då tycker jag det är perfekt att visa upp våra duktiga matproducenter. Visionen är att kunna sprida konceptet och att det ska finna en Lokal diner i varje landskap.
 

Gemensam logistik och personalpool


Idéerna bakom konceptet är Ulf Severinssons men de har också fått chansen att finslipas i samarbete med utvecklingsledarna på Region Halland och genom workshops på CRED i Varberg. Under resans gång har Ulf Severinsson upptäckt många nya samverkansmöjligheter.
— Det svåraste är egentligen att få ihop logistiken med de mindre aktörerna som inte har någon egen organisation för detta. Till dem får man helt enkelt åka ut men det är något som borde kunna samordnas framöver i takt med att allt fler vill handla lokalt, menar Ulf Severinsson och tillägger:
— Det hade också varit bra med en personalpool vilken man kunde anlita personal ifrån vid arbetstoppar. Alla producenter och lokalfokuserade restauranger har ju inte arbetstoppar samtidigt. Personalen skulle ju också bli experter på de olika producenterna och kunna guida turisterna till alla våra smultronställen i kommunen.
Lena Löhr, Ulf Severinsson och Marianne Pierzynoki är redo att ta emot gästerna
på de stenlagda terasserna på restaurangens baksida.
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun