Lax från Falkenberg på Harrods

Fram till jul kommer det brittiska varuhuset Harrods kunder att ha möjlighet att köpa lax från Falkenbergs Laxrökeri. Slår försäljningen väl ut kan produkterna bli en del av Harrods ordinarie sortiment.
Exportrådet, i samarbete med Matlandet Sverige och Visit Sweden, arrangerar svenska livsmedelsveckor på Harrods under oktober. Försäljningen pågår fram till jul och Falkenbergs Laxrökeri är en av de utvalda leverantörerna. Går det bra kan det även bli en fortsättning.
— Det känns fantastiskt roligt och väldigt hedersamt att få chansen att leverera till Harrods som är ett av Europas finaste varuhus. Vi presenterade fyra produkter ur vårt sortiment för Harrods inköpare och samtliga blev utvalda. Det känns väldigt roligt då de enbart tittar på kvalité och det om något är en kvalitetsstämpel, kommenterar Peter Hammarström, säljare på Falkenbergs Laxrökeri.

Bra mottagande


Peter Hammarström och Niklas Korshag från Falkenbergs Laxrökeri var förra veckan över till varuhuset i London och bjöd kunderna på lax. Produkterna fick ett mycket bra mottagande och enligt Peter Hammarström märktes det att många kunder har stor kunskap om produkterna.
— Vi fick många ganska ingående frågor om vårt arbetssätt och då är det roligt att med stolthet kunna berätta om vårt tillvägagångssätt och vår rökprocess. Dessutom fick vi besök av svenska Londonbor som var mycket glada över att kunna köpa svensk lax. Det var också en upplevelse att få komma bakom kulisserna på Harrods och se hur allt fungerar.
 

"Bättre referens går knappt att få"


Falkenbergs Laxrökeri exporterar sedan tidigare till några få länder i Europa, främst vid högtider, men slår det väl ut på Harrods ser de möjligheter till en större export.
— Det här är ju främst väldigt hedersamt men får vi fortsätta sälja efter jul så hoppas vi på att tjäna en del, även om det inte är tal om någon massproduktion. Överlag är vi inte alls främmande för export och en bättre referens än Harrods går knappt att få i Europa, avslutar Peter Hammarström.
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun