Kickout för de första Successteamen

Sedan i våras har nätverksprogramet Successteam genomförts bland företagare i Falkenberg och igår var det dags för kickout. Ett toppenupplägg, som en skuggstyrelse och ett enkelt sätt att få saker gjorda löd flera av deltagarnas omdömen under kvällen.
 
Successteam är en metod för att utveckla företag, produkter och tjänster genom erfarenhetsutbyte och feedback från andra företagare. Efter att ha genomförts med framgång i Kristianstad tog Falkenbergs Näringsliv AB och Falkenbergs näringsråd i våras konceptet till Falkenberg.
— Vi ville hitta ett nytt sätt där företagare kan coacha och hjälpa varandra att utvecklas. Av alla våra aktiviteter är Successteam det som har gett snabbast resultat i att utveckla deltagarnas företag och dem själva som företagare, berättar Madeleine Jansson, projektledare på Falkenbergs Näringsliv AB.

Successteam startade med en kick off i våras där deltagarna själva fick dela upp sig i grupper om 6-8 personer. Resultatet blev fem grupper som sedan dess träffats en gång i månaden ute på varandras arbetsplatser. Vid första tillfället var projektledare Madeleine Jansson med för att instruera deltagarna i metoden.
— Successteam är nätverkande genom en given ram och struktur. Det hjälper deltagarna att få ut mesta möjliga från projektet. Nyckelfaktorerna är att respektera varandras tid, att låta alla få lika mycket utrymme och att vilja dela med sig av sina erfarenheter och kontakter. Företagare har ofta ont om tid och därför gäller det att träffarna avslutas på utsatt tid och att det snarare blir ett effektivt erfarenhetsutbyte än socialt mingel, säger Madeleine Jansson.
 

Så här går det till


Träffarna startar med att alla i teamet får fem minuter var för att berätta vad som hänt sedan sist och redovisar den "hemläxa" man själv utformade vid förra träffen. Därefter följer 15-minuterspass där var och en tar upp en frågeställning som formulerats till träffen som sedan diskuteras. Det kan handla om att deltagaren vill ha hjälp att hantera olika personalfrågor, ha respons på ett marknadsmaterial, få hjälp med att sätta rätt pris, tips för att ringa säljsamtal eller hitta rätt säljargument. När alla fått sina 15 minuter, varken mer eller mindre, är det dags för ännu en 5-minuters omgång där var och en formulerar en uppgift eller "hemläxa" till nästa tillfälle.
— Många av deltagarna upplever det som en bra drivkraft att få gjort det där man egentligen bävar inför eller skjuter på framtiden. För egenföretagare har team-deltagarna blivit en sorts kollegor och för dem med anställda ett forum där man kan dryfta saker utanför organisationen. Alla som medverkar har dessutom skrivit på sekretessavtal, berättar Madeleine Jansson.

Flera av deltagarna har hittat nya kunder och samarbetspartners genom teamdeltagarnas olika kontakter och nätverk. Några har också hittat synergieffekter inom teamet och startat samarbeten. — Alla teamen har bestämt sig för att fortsätta träffarna i egen regi vilket känns som ett riktigt gott tecken på att programmet har varit givande. Successteam kommer definitivt tillbaka i vår, avslutar Madeleine Jansson.

 
Henrik Strandberg, Strandbergs Buss AB och S&S-resor AB  
"Ett toppenupplägg. Det är snabbt och lätt. Det får dig att komma tillskott och faktiskt göra saker. Du behöver aldrig känna dig ensam för du har alltid någon att bolla frågor med som du inte kan ta med dina anställda. Successteam har gjort att jag utvecklats som företagsledare och lärt mig att leda ett företag med anställda."

Kristina "Tina" Karlsson, Serene Management  
"Successteam har varit ovärderligt. Jag flyttade hit för ett år sedan, hade inget nätverk och bestämde mig för att starta företag. Successteam har gett mig ett nätverk och en skuggstyrelse till mitt företag. Jag har utvecklats som person, jag har fått tänka kring vad jag vill, jag har fått lära känna nya människor som har gett ärlig, öppen och empatisk feedback. Jag har utvecklat en webbsida, börjat arbeta med sociala media, skrivit en artikel som kommer att publiceras inom kort, genomfört två säljmöten och utvecklat nya samarbeten. För mig har det varit en eye opener som har överträffat mina förväntningar."

Bozo Lukanovic, SF Byggkonsult 
"Upplägget är kanon. Tidsbegränsningen ger korta och bra möten. Uppgifterna till varje gång är jättebra. Det är ett enkelt sätt att få saker gjorda. Bra med häftet som är det enda man behöver ha med sig till mötet. Både jag och vårt företag har utvecklats, vi har utvecklat vår hemsida och något som har varit jättekul är att blir engagerad i andras företag."
 
Läs fler omdömen och anmäl ditt intresse

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun