Källsjö Mejeri lanserar egen mjölk

Lennart Svenäng och Bengt Erlandsson från Källsjö Mejeri.
I den gamla lanthandeln i Källsjö planeras det som bäst för mejeriets nästa stora projekt. I början på hösten inleds en ny era i företagets historia när startskottet går för försäljning av den lokalt producerade konsumtionsmjölken. 

Det var under hösten 2006 som Källsjö Mejeri på allvar började producera sin populära ostkaka. I efterhand har produktsortimentet utvidgats med hårdost, sötost och kalvdans. Och under hösten 2013 lanseras nu även Källsjömjölk.
— Genom Källsjömjölk vill vi på längre sikt överleva som mjölkbönder och kunna fortsätta leverera färsk mjölk hem till middagsborden, säger Lennart Svenäng som tillsammans med Bengt Erlandsson är delägare till Källsjö Mejeri och initiativtagare till satsningen på Källsjömjölk.

Satsningen på Källsjömjölk har inneburit investeringar på drygt fem miljoner kronor i nyinköpt mejeriutrustning. Genom kombinationen av eget lantbruk och mejeri har de kontroll på hela processen till att mjölken står i butiken.
— Vi tror på konceptet med ett lokalt mejeri där folk verkligen kan vara trygga i varifrån mjölken kommer. Vi använder själva uttrycket "från jord till bord" för att förklara vår affärsidé. Lokalproducerad mjölk ger också längre hållbarhet vilket är en klar fördel, berättar Bengt Erlandsson.

Källsjömjölk har redan mött positiva reaktioner från butiksägarna i Falkenberg, Varberg och Ullared.
— De har varit positivt inställda och vi har redan klart med försäljning på några av de största ICA- och Coop-butikerna. Detta är en bra och trygg start för vi vill ändå börja lite försiktigt, resonerar Lennart Svenäng.

Den 17-20 juli kommer eventet "Mitt Kök - Sverigeresan" arrangeras på Skrea Strand. Det är ett samarbete med TV4 som även kommer att ha inspelningar på plats. I samband med detta kommer matmarknaden "Falkenbergs Skafferi" att anordnas den 20 juli. Där kommer det bl a finnas möjlighet att träffa Källsjö Mejeri och ta del av deras befintliga produkter samt få mer information om Källsjömjölk.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun