Invigning av Falkenbergs Företagscenter

Inför många förväntansfulla och nyfikna människor invigdes igår Falkenbergs Företagscenter av kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson. Tillsammans med näringslivschef Catharina Rydberg-Lilja planterade de symboliskt ett frö för fortsatt tillväxt i Falkenbergs kommun.

Falkenbergs Företagscenter började planeras under 2011 och för två veckor sedan kunde de första hyresgästerna flytta in. De nya lokalerna ligger på Hamngatan i Lantmännens före detta huvudkontor. Numera är det härifrån Falkenbergs Näringsliv och organisationerna Näringslivet Fbg och Falkenbergs Innerstadsförening bedriver sina verksamheter. Här har även Coompanion Halland, som tidigare låg i Tvååker, och Nyföretagarcentum Halland från Halmstad slagit sig ner.

— Genom att samla flera olika näringslivsaktörer på ett och samma ställe hoppas vi skapa en naturlig mötesplats för företagare i Falkenbergs kommun, berättar Madeleine Jansson, projektledare för Falkenbergs Företagscenter.

Mari-Louise Wernersson var inne på samma sak i sitt invigningstal och menade att Falkenbergs Företagscenter är ytterligare ett viktigt steg för fortsatt tillväxt i kommunen. I de ljusa lokalerna kommer det även rymmas ett Coffice som erbjuder framförallt ensamföretagare, nyföretagare och personer som bedriver sitt företag hemifrån en gemensam arbetsmiljö. Här finns det bl a tillgång till enskilda arbetsstationer och mötesrum i varierande storlek.

— Vi hoppas Coffice-konceptet ska underlätta för t ex ensamföretagare att få en arbetsplats som passar deras behov och samtidigt skapa möten med andra företagare. Även personer som ännu inte startat sitt företag kan nyttja lokalerna och kommer då också i kontakt med de näringslivsaktörer som finns här, säger Madeleine Jansson som understryker att alla företagare som kan tänkas vara i behov av deras lokaler är välkomna.

Det har varit många som varit nyfikna på Falkenbergs första Coffice och så här sa några av besökarna om det nya konceptet.

— Ett lysande initiativ och perfekt för oss småföretagare. Jag kommer definitivt spendera tid här och jag hoppas det blir en bra plats för nätverkande, säger Kristoffer Gustafsson från Parsley.se.

— Fantastiskt fint och kul med något nytt som ligger i tiden. Perfekt för våra elever som driver UF-företag och som kan vara i behov av lokaler utanför skolmiljön, lovordar Ida Thorén från Ung Företagsamhet Halland.

Är du intresserad av att veta mer om Coffice och de olika paket som erbjuds,
klicka här.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun