Inlandet satsar på cykelturism

Med hjälp av skyltning, service och marknadsföring längs cykellederna Ullared–Fegen och Ullared–Älvsered ska Falkenbergs inlands attraktionskraft höjas ytterligare.  Det syftar ett Leader-projekt som är i startgroparna till och som initierats av Ekomuseum nedre Ätradalen tillsammans med landsbygdsutvecklare Inger Karlsson.

Cykellederna UllaredFegen och UllaredÄlvsered har stått klara i flera år men används inte i den utsträckning som man skulle kunna önska. För att råda bot på detta har ett projekt för att öka attraktionskraften inletts.
— Idag är cykellederna dåligt skyltade och många turister vet inte ens om att de existerar. Det är synd eftersom det är fina leder och det finns mycket att upptäcka längs sträckningen, menar Christina Andersson som leder projektet.

Målet med projektet är att erbjuda en bättre upplevelse för cykelturister och att öka Falkenbergs inlands attraktionskraft.
— Ekomuseet nedre Ätradalen består av 80 besöksmål utspridda mellan Överlida i norr och Slöinge i söder. Många av dessa ligger i anlutning till cykellederna och tanken är att vi ska skapa slingor från cykellederna som leder till de enskilda besöksmålen och tillbaka. De som ligger längre bort kan istället informera om och visa upp sina besöksmål längs lederna och ge idéer på nya utflykter, förklarar Christina Andersson och fortsätter:
— Mer information och marknadsföring på lederna kan bli ett jättelyft för inlandets småföretagare. Min vision är att också många falkenbergare ska ta tillfälle i akt och turista på hemmaplan. Och i ett längre perspektiv hoppas jag att vi fegenbor, älvseredbor och ullaredsbor börjar nyttja lederna i vardagen, på väg till affären, jobbet eller idrottsplatsen. Till glädje för både hälsan och miljön.  

Cykelledsprojektet är ett Leader-projekt som finansieras med hjälp av medel från EU, Region Halland och Falkenbergs kommun. 

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun