ICA Skrea Strand först ut med veckohandel via webben

Mat på nätet. Nu blir det möjligt att veckohandla din matkasse även i Falkenberg via webben. ICA Skrea Strand är först med att lansera en ny tjänst där man kan e-handla vad man vill och sen få varorna levererade direkt till jobbet. Till en börja med är det bara möjligt för företag men på sikt kommer de även erbjuda privatpersoner att kunna e-handla sina matkassar.

I storstäderna har det sedan flera år tillbaka gått att storhandla via nätet. I Falkenberg har det inte varit möjligt förrän nu när ICA Skrea Strand bestämt sig för att satsa på denna service. Konceptet är utvecklat av företaget MarketOnline vilka byggt upp hemsidan och även står för all support till projektet.

Alex Andersson, ICA Skrea Strand

Leverans till jobbet inför helgen
Alex Andersson som arbetar som e-handelsansvarig på ICA Skrea Strand berättar lite om upplägget:
— Man beställer via vår hemsida och sen levererar vi till dörren. Vi tar en leveransavgift på 90 kronor och inledningsvis inriktar vi oss mot företag som målgrupp. För företag blir detta snabbt billigare än att skicka i väg en anställd för att handla så vi tror att det här kommer locka många. Alex berättar att det självklart redan nu går att låta anställda handla men det måste i så fall ske via företagets konto och med levereans till jobbet inför helgen. ICA Skrea Strand fakturerar sen företaget som i så fall får göra en avräkning och dra av vad den anställde handlat för på nästa löneutbetalning.

Handplockade matkassar
Det här konceptet finns idag på ett 25-tal ICA-butiker i Sverige och uppges fungera mycket bra. Kunderna beställer via Internet och sen handplockas allting manuellt från butikens hyllor ute på Hjortsberg av den egna personalen. Färsk- och kylvaror är självklart det sista som fylls på i kassarna innan de levereras till de företag som beställt.

Förberedelserna inför lanseringen har pågått ett tag och det har varit en hel del jobb för att få allt att fungera så bra som möjligt.
— Grunden i e-handeln är ju vår egen hemsida och eftersom vi har många egna produkter så har det varit fullt upp med att lägga in alla dessa varor. Men nu är det fritt fram för intresserade kunder att registrera sig och testa vår nya service, avslutar Alex Andersson.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun