Helén Andersson — En inspirerande entreprenör med hjärta för Falkenberg

Helén Andersson
Hon har gått från kycklingbranschen via kycklingrestaurang till att vara först ut med att anordna en singelfestival i Sverige. Dessutom utbildar hon i företagande, föreläser och nu senast har hon även skrivit en bok. Helén Andersson har ständigt nya projekt på gång och det är omöjligt att inte låta sig inspireras av henne.

Att Helén har många strängar på sin lyra och ett hjärta som slår för Falkenberg finns det ingen tvekan om. I sina projekt arbetar hon alltid för att få fler att inse vilken härlig trakt det är att bo i.
— Det händer så mycket här och jag vill lyfta Falkenberg som en stad att besöka och flytta till, säger hon.

Just nu förbereder Helén nästa singelfestival i Falkenberg i sitt företag Singel i Sverige med kultur, mat, föreläsningar och mycket annat. Framöver har hon även planer på att ordna en singelcruising i samarbete med Wheels and Wings, om de är intresserade. Helén är alltid öppen för nya samarbeten som kan leda till att fler får upp ögonen för allt Falkenberg har att erbjuda.

Singelfestivalen är dock inte det enda som är på gång. I Heléns schema trängs föreläsningar med utbildningar och det som framför allt upptar hennes tid just nu, boken "Från liten kyckling till fullfjädrad entreprenör“. Boken, som släpps i mars, handlar om hur man startar, utvecklar och driver företag.
— Ni får följa min resa från att vara framgångsrik inom kycklingbranschen till att förlora allt och sedan komma igen. Det är en mycket personlig bok med glimten i ögat, berättar hon.

Gemensamt för alla Heléns projekt och något som karakteriserar hennes liv är förmågan att vända det negativa till något positivt. Oavsett om hon föreläser, utbildar företagare eller hjälper människor att hitta kärleken så menar Helén att det handlar om att skapa hopp.
— Även om allting går åt skogen så går det att komma tillbaka med styrka. Varje gång något rasar finns det en möjlighet att bygga upp något nytt och spännande, om man bara vågar ta steget.

Helén är en sprudlande, energisk och färgstark person som inte ser några gränser för vad hon kan åstadkomma. Hon får en idé och följer den. Nyfikenheten och skaparglädjen är hennes drivkraft. Det finns inga hinder, bara möjligheter.
— Får jag en idé så måste jag testa om det går. Man måste våga. Det ligger en glädje i att göra det ingen gjort tidigare, säger hon.

Mest glädje får Helén av förändringar, utmaningar och att ständigt utvecklas. Hon ser till att aldrig fastna i gamla tankar utan tänjer på sina egna gränser. Något som gjort att hon kommit dit hon är idag och på frågan om hur hon ser på livet idag svarar hon:
— Jag har aldrig mått så bra som nu. Det är som att vara i full blom. Det går inte riktigt att beskriva känslan. Jag är lycklig.

Vill du veta mer om Helén och vad hon har på gång kan du besöka hennes hemsida www.gardakrik.selänk till annan webbplats.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun