Hannells satsar på IT-branschen

Ända sedan starten 2010 har det varit fullt upp för Hannells IT och efterfrågan på företagets kompetens för olika IT-lösningar är stor. Under förra året genomfördes bland annat ett stort och nytänkande e-handelsprojekt tillsammans med Willys och Falkenbergsföretaget Pelly Butiksinredningar. 
 
Att företaget Hannells IT som är stationerat på Åkarevägen 36 bara är drygt ett år gammalt betyder inte att det befinner sig i inkörningsfasen. Tvärtom har det varit full fart ända sedan starten för företaget som är dotterbolag till Hannells Holding AB och till största delen ägs av Patrik Hannell och Janna Ygreus. Idag sköter man i skiftande omfattning IT-lösningar åt 25-30 olika kunder. Med kompetens inom allt från logotyper och grafisk design till projektledning och drift av hela IT-avdelningar vill man kunna erbjuda en skräddarsydd lösning, helt efter kundens behov.
Vi arbetar med hela IT-kedjan och kan erbjuda hjälp inom alla områden. Det blir ett brett spektra av uppgifter men det är roligt och stimulerande att få jobba med företag i olika storlekar i olika branscher. Att vi har mycket att göra är bara angenämt, säger Janna Ygreus som är VD på Hannells IT.
 

Unikt projekt för e-handel


Under fjolåret genomförde Hannells IT ett stort projekt tillsammans med Pelly Butiksinredningar och matvarukedjan Willys som har ca 180 butiker runt om i Sverige. Det handlade om att skapa ett integrerat system som var enkelt att förstå och som underlättade beställningarna för Pelly Butiksinredningar. Efter nästan ett års arbete lanserades strax innan årsskiftet en kundshop som enligt Janna togs fram på ett nyskapande sätt inom en traditionell bransch som butiksinredningar.
Tillsammans genomförde vi ett IT-projekt som är unikt i e-handelsbranschen eftersom vi tog in slutkunden — i detta fall Willys — och lät dem vara med och utforma systemet. I och med att slutanvändaren fick vara med och påverka blev det så bra och lättförståeligt att det varken behövs manual eller utbildning för att använda det. Vi lyckades verkligen skapa ett enkelt och intuitivt system, berättar hon.

Nöjda kunder bästa reklamen


På grund av att Hannells IT har haft så mycket att göra har det varken funnits tid eller något direkt behov av att marknadsföra sig på traditionellt vis. Kunderna strömmar till ändå.
Efterfrågan på våra tjänster är stor och vi får många samtal från nya kunder som säger att de hört att vi är duktiga vilket naturligtvis är oerhört roligt. Den bästa reklamen man kan få är när nöjda kunder sprider beröm om oss till andra företagare.

Ambition att växa


Fram till idag har Hannells IT bestått av tre anställda men inom kort kommer styrkan att utökas med en AD/webbdesigner. På sikt kan det också bli tal om fler förstärkningar.
Vår ambition är definitivt att bli större och anställa fler vilket vi garanterat behöver om efterfrågan på våra tjänster fortsätter att öka. Och det tror och hoppas vi så klart, avslutar Janna Ygreus. 
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun