Hallands två mest företagsamma personer finns i Falkenberg

Anneli Andelén, Vd Maa Såg.
Utmärkelsen av Hallands mest företagsamma människa delas ut av Svenskt Näringsliv och är till för att lyfta fram de personer i Halland som verkligen gör skillnad, de som skapar möjlighet än fler för sig själva. I år gick såväl första- som andraplatsen till två Falkenbergsprofiler.

Anneli Andelén från Maa Såg, tog hem priset som Hallands mest företagsamma människa 2013 medan Teddy Eriksson från Tomal hamnade på en hedrande andraplats. Under en ceremoni på Tradecenter i Halmstad igår fick de båda företagarna tillsammans med övriga nominerade presentera sina verksamheter och syn på företagsamhet.

Efter lunch och röstning var det dags att presentera vinnaren och till slut stod det mellan de två Falkenbergarna.
— Det var riktigt spännande och pulsen var ganska hög när det bara var jag och Teddy kvar på scenen och det känns riktigt stort att få det här priset, kommenterade Anneli utmärkelsen.

 Även Teddy var mycket nöjd med sin hedrande andraplats:
— Det är en stor ära att bara vara nominerad då jag vet att det finns många andra duktiga företagsamma människor i Halland och Anneli är absolut en värdig vinnare.

Anneli tog 2001 över Vd-rollen efter sin far och idag har Maa Såg en omsättning på över 100 miljoner kronor och 15 anställda. Som företagare tycker hon det är viktigt att våga utveckla företaget, göra investeringar och nyanställningar samt belyser vikten av att omge sig med rätt människor:
— Under åren har jag byggt upp ett stort nätverk och samtidigt omgett mig med många andra företagsamma människor och de säger ju att man blir som man umgås. Utan min bror Peter och min kusin Lenny som också jobbar på Maa Såg hade jag aldrig fått det här priset.

På Tomal har man under året ökat sin omsättning med 30 % vilket Teddy menar till största del beror på alla positiva och engagerade medarbetare. Förutom att vara Vd och driva ett framgångsrikt företag med 65 anställda verkar han för att knyta skolan närmare näringslivet genom sitt engagemang i Teknikcollege.
— Vi i näringslivet kan inte bara sitta och vänta på att rätt kompetens ska dyka upp utan vi måste själva arbeta för en bättre skola med rätt typ av utbildningar.

Förra året vann Kristina Gustafsson från Slöinge Lantmän och i år är det alltså dubbelt Falkenberg i topp i utmärkelsen Hallands företagsammaste människa. Anledningarna till framgångarna förklarar både Anneli och Teddy genom bl a ett bra nätverk av företag i Falkenberg som stimulerar varandra samt ett positiv drag med fullsatta näringslivsluncher, företagsfrukostar i Ullared och den årliga näringslivsdagen.

Läs gärna mer om Anneli, Teddy och de andra nominerade härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Tom Bengtsson, Thomas Cronqvist

Teddy Eriksson, Vd Tomal.
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun