Håkan Johansson mest företagsam i Halland

Håkan Johansson
Håkan Johansson, VD för och delägare i Ekängengruppen, har blivit utsedd till Hallands mest företagsamma människa 2014. Det var en glad och överraskad vinnare som under eftermiddagen fick ta emot priset i Halmstad.

— Det här var inget som jag trodde på förhand och det är jätteroligt och omtumlande på samma gång. Det ger råg i ryggen att fortsätta med de projekt vi håller på med och visar att många tycker vi gör rätt saker.

Utmärkelsen Hallands mest företagsamma människa är till för att lyfta fram företagsamma människor som satsar och investerar, som vågar anställa, utveckla, styra om och ta konsekvenserna när allt inte går som det ska.  Håkan Johanssons motivering löd enligt nedan:

"Håkan är alltid involverad och engagerad i alla frågor som rör utveckling, han är framsynt, modig och vågar satsa. Han är personen som får hjulet att rulla helt enkelt!"

Tillsammans med sin bror driver Håkan fastighetsbolaget Ekängengruppen. De jobbar dels med ren fastighetsförvaltning men också i projektform genom att köpa råmark eller förvärva fastigheter som de sedan omvandlar för att passa olika verksamheter och en modern stadsbild.

— Vi tar sällan den enkla vägen utan många av våra projekt tar lång tid och kräver mycket engagemang vilket jag tror många uppskattar. Det är också det som gör jobbet roligt, att gå från en spännande idé till färdigställande, berättar Håkan vars senaste projekt är att göra om en gammal bilhall till en modern multihall för idrott och evenemang — Vesterhavshallen.

I och med Håkans utmärkelse innebär det att en Falkenbergsprofil fått utmärkelsen för tredje året i rad. I fjol vann Anneli Andelén, Vd för MAA såg och året innan var det Slöinge Lantmäns Vd Kristina Gustafsson som prisades. Håkan tror att framgångarna delvis beror på att det inte alltid är så enkelt i Falkenberg:

— Här kommer inte allt av sig själv och det gör att man får kämpa lite extra och det tar fram många företagares bästa sidor.

Förutom Håkan var ytterligare två falkenbergare nominerade, Heléne Stålbom, delägare i Stålboms Konditori och Niklas Korshag, VD för Korshags. Övriga nominerade var Eva Mårtensson, delägare i Conceptbutiken i Laholm samt Per och Åsa Karlsson, ägare till Boarps Gård i Halmstad. På Svenskt näringsliv i Hallands hemsida länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterkan du läsa alla nominerades motiveringar och även se film där de berättar om sig själva och sina företag.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun