Håkan Gullberg ny VD för Destination Falkenberg

Håkan Gullberg, ny VD förDestination Falkenberg.
Håkan Gullberg utsågs igår som VD för Falkenbergs nybildade destinationsbolag — Destination Falkenberg. Han är uppvuxen i Falkenberg och ser nu fram emot att göra sin gamla hemstad än mer lockande för besökare.

Håkan Gullberg kommer närmast från tjänsten som rederichef för Rederi AB Göta Kanal i Göteborg. Han har jobbat med turistfrågor sedan 1987 på olika platser i Västsverige.

- Det är en intressant och spännande utmaning att leda Destination Falkenberg. Mitt hjärta klappar lite extra just för Falkenberg, säger Håkan Gullberg.

- Jag har många idéer som jag ska diskutera med styrelsen. Det gäller att hitta nya grepp för att locka folk på andra tider än sommaren.

Havet och inlandet, det är två tillgångar i Falkenbergs kommun som han ser som viktiga. Laxfisket är ett exempel på något han gärna vill marknadsföra, inte minst utomlands. Att få falkenbergarna att känna stolthet över sin stad och fungera som interna marknadsförare är en annan tanke som Håkan Gullberg för fram.  Att Destination Falkenberg är ett kommunägt företag ser han som betydelsefullt, men samtidigt gäller det att få turistnäringen att vara med och satsa.
 
Håkan Gullberg kommer att tillträda sin nya tjänst i sommar. Han får sitt kontor i nya Falkenbergs Företagscenter dit kommunens näringslivsbolag numera har flyttat. Destinationsbolaget är ett dotterbolag till Falkenbergs Näringsliv AB och styrelsen består av samma fem ledamöter som ingår i kommunstyrelsens arbetsutskott samt fyra ledamöter från näringslivet vilka är Susanne Nilsson, 2Entertain, Boris Lennerhov, Gekås Ullared, Fredrik Janson, Falkenberg Strandbad samt Göran Bengtsson som är nyvald ordförande för Näringslivet Falkenberg. Hur bolagets bemanning ska se ut och hur turistbyrån ska fungera i framtiden är två viktiga uppgifter för den nye vd:n att ta tag i.

Styrelsen för Destination Falkenberg tog även beslut igår om att anställa en destinationsutvecklare som ska arbeta tillsammans med Håkan Gullberg. Han heter Kristján Sigurdarson och kommer närmast från Nordic Surfers i Varberg där han arbetar med marknadsföring av Coastal Culture.

- Det finns många möjligheter här i Falkenberg.  Det är verkligen roligt att få göra något från början, säger Kristján Sigurdarson.

Mari-Louise Wernersson som är ordförande för nya Destinaton Falkenberg kommenterar gårdagens båda viktiga beslut.

- Det känns bra att vi nu har tagit ett första steg mot vår nya organisation för Destination Falkenberg. Det känns spännande med Håkan Gullberg som har en bred erfarenhet och samtidigt har en kunskap om Falkenberg och även ett klappande hjärta för vår kommun. Det är också roligt att vi lyckats engagera en så spännande destinationsutvecklare som Kristján Sigurdarson och jag tror det här kommer bli riktigt bra för Falkenberg.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun