Fördjupat samarbete mellan Falkenbergs kommun och Högskolan i Halmstad

Mari-Louise Wernersson, Mikael Alexandersson och Rolf Landholm skriver på avtalet.
Under gårdagen tecknade Falkenbergs kommun och Högskolan i Halmstad ett intensionsavtal om fördjupat samarbete. Avtalet innebär att Högskolan och
Falkenberg tillsammans ska arbeta för att hitta intressanta projekt att utveckla tillsammans och som gynnar bägge parter.
 
Falkenberg blir i och med detta först ut av regionens kommuner att teckna avtal med Högskolan. Kommunstyrelsen ordförande Mari-Louise Wernersson var mycket nöjd efter att tillsammans med Högskolans rektor Mikael Alexandersson och Falkenbergs kommunchef Rolf Landholm skrivit på avtalet:
— Vi är jättestolta över detta samarbetsavtal! De satsningar som Högskolan i Halmstad gör i sin verksamhet kopplat till forskning och innovation ligger väl i linje med de utmaningar som kommunen står inför. Tanken är att vi nu ska kunna samlas kring ännu fler konkreta projekt och teman, t ex framtidens skola, hälsoinnovation, medborgarinflytande, omvärldsbevakning, destinationsutveckling och hållbar turism.

Falkenberg samarbetar redan idag med Högskolan inom flera områden, bl a i olika forskningsprojekt. Rektorn för Högskolan i Halmstad, Mikael Alexandersson, ser även han fram emot att stärka samarbetet:
— Jag upplever en stor energi när jag rör mig i Falkenberg. Här finns det goda förutsättningar för att hitta spännande projekt.

Två av de viktigaste områdena för Falkenberg att utveckla tillsammans med Högskolan är att öka kompetensförsörjningen och förstärka samarbetet mellan utbildning och företag. I syfte att se vad för slags högskoleutbildning som efterfrågas i Falkenberg har det genomförts en förstudie.
— Vi har lyssnat på både elever och företag och förstudien har visat att vi i Falkenberg framförallt är väldigt duktiga på mat och livsmedel. Högskolan i sin tur är duktiga på teknik och innovation. Det är viktigt att försöka knyta dessa samman samt hitta vägar som för eleverna närmare näringslivet, berättar Vladimir Tolevski, projektledare Falkenbergs kommun.

Nu ska tjänstemän från Falkenbergs kommun och Högskolan i Halmstad tillsammans planera och diskutera för hur samarbetet ska leda till konkreta aktiviteter och åtgärder.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun