Falkenberg tvåfaldigt nominerade till årets restauranggala

På årets nationella restauranggala är två företag från Falkenberg representerade. Som en av två nominerade tävlar Ugglarps Grönt om utmärkelsen Årets Leverantör. Restaurangen Gastrologik, grundad av Patrik Hannell från Falkenberg, är i sin tur nominerad till utmärkelsen Årets Krog.

Restauranggalan arrangeras i år för femte året i rad av bland andra RS (Restauranger & Storkök) och Sveriges Bästa Bord. Galan är tänkt att ge branschen en vilja och incitament att anstränga sig ännu mer och består av 14 tävlingskategorier. En av dem är utmärkelsen som Årets Leverantör där Ugglarps Grönt är nominerad och ställs mot vinimportören Wine Trade.
— Det var väldigt oväntat. Oftast är det mycket större företag som blir nominerade och uppmärksammade. Efter lite närmare eftertanke är jag väldigt stolt. Vår drivkraft ligger i att sticka ut, göra det unika och erbjuda det annorlunda. Att få bekräftelse gör att utvecklingsarbetet känns mödan värt, berättar Mikael Jidenholm.

I år äger galan rum den 5 november på Cirkus i Stockholm och då får vi veta vilka som tar hem utmärkelserna. Motiveringen till Ugglarps Grönts nominering lyder som följer: "Personligt engagemang, en gnutta galenskap och en extrem omsorg om detaljerna kännetecknar Ugglarps Grönt där ingenting tycks vara för ovanligt eller smalt för att ge sig på att försöka odla."
— För att lyckas som råvaruleverantör tror jag att man måste vara väldigt nyfiken. Man måste bry sig om vad som hamnar på tallriken och intressera sig för branschen. Min ambition är att få hit så många kockar som möjligt och få dem att känna sig som små barn på julafton, berättar Mikael Jidenholm.

Gastrologik nominerad till Årets Krog

Utmärkelsen Årets Krog delas ut till en restaurang som under året genom sin ambition och kreativitet tillfört svensk gastronomi något nytt och extraordinärt. I år står det mellan två restauranger som båda drog igång för knappt ett år sedan: Gastrologik och Ekstedt. Gastrologik öppnade i oktober förra året utav halmstadkillen Jacob Holmström och Anton Bjuhr från Storuman. Restaurangen är belägen på Östermalm i Stockholm men ägs av Patrik Hannell från Falkenberg:
— Målet har hela tiden varit att servera god svensk mat på ett exemplariskt vis. Killarna eftersträvar perfektion i ett kök och är jätteglada över nomineringen. Jag har sett vad Jacob kan åstadkomma i ett kök, hur han utvecklats och vad han lärt sig av de stjärnkrogar han jobbat på runt om i Europa så det här känns väldigt bra. 

Motiveringen till nomineringen lyder: "Nästa generation krögare är här. Jacob Holmström och Anton Bjuhr är kanske det klarast lysande exemplet på hur talang, erfarenhet och många, långa slitiga timmar lönar sig när den första egna krogen öppnas. Idag pratar alla om råvaror och säsong, men innan Gastrologik öppnade hade ingen vågat dra det till sin spets: att helt frångå skrivna menyer. Detta lyfter upp frågor om ursprung, kvalitet och säsongsmedvetenhet på dagordningen och konceptet har vidhållits med imponerande stringens under restaurangens första år."

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun