Falkenberg tecknar avtal med Telia

Falkenbergs kommun tecknar avtal med Telia om öppen fiber.
I dag runt lunchtid tecknade Falkenbergs kommun ett avtal med Telia om att bygga ut öppen fiber till hushåll och företag i Falkenberg kommun. Detta är en del av Telias storsatsning på den mobila och fasta infrastrukturen i Sverige.

Fram till 2015 kommer Telia investera 15 miljarder kronor vilket gör dem till en av de största investerarna i svensk infrastruktur. Falkenbergs kommun var tidig med att anmäla sitt intresse om att vara en del av satsningen och nu blir det verklighet.
— För Falkenberg är detta en viktig satsning för att vi ska fortsätta vara en attraktiv kommun för människor och företag att leva och verka i men även för nya att flytta till. Samarbetet med Telia har varit väldigt bra och vi var helt överrens i fullmäktige om det här beslutet, sa en mycket nöjd Mari-Louise Wernersson som är kommunstyrelsens ordförande.

Anna Philipson är ansvarig för TeliaSoneras nationella fibersatsning och hon höll med om det goda samarbetet med Falkenbergs kommun och berättade att kommunens starka vilja var en förutsättning för att projektet blir av.
— 15 miljarder är mycket pengar men det räcker tyvärr inte till Sveriges alla 290 kommuner därför krävs det ett lokalt engagemang för att ett sådant här avtal ska komma till.

Regeringen har satt ett mål om att 90 % av Sveriges hushåll och företag ska ha tillgång till 100 megabit/sekund år 2020 men i Falkenberg kommer det bli tidigare än så.
— I dag har halva Falkenbergs kommun tillgång till 4G men målet är att den siffran ska vara 95 % 2015. Både för stora och små företag, skola samt privatpersoner är behovet av större bandbedd stort och det ökar hela tiden och i Falkenberg kommer man ganska snart börja märka skillnad, berättade Anna Philipson.

Catharina Rydberg Lilja, näringslivschef i Falkenbergs kommun, höll med om vikten av att kunna erbjuda höghastighetsbredband till företagarna i kommunen.
— Det är absolut en viktig pusselbit för att attrahera nya företag till kommunen och det är något som vi vet att många befintliga företag har efterfrågat.

Ett av de företagen är Hannells IT och deras Vd Janna Ygreus kommentarerar avtalet mellan Falkenbergs kommun och Telia så här:
— Det här är verkligen ett välkommet beslut då vi företagare blir mer och mer beroende av internet med hög kapacitet. Ett utökat fibernät kommer skapa fler affärsmöjligheter, öka konkurrenskraften och underlätta för nyetableringar. Fiber är i många fall en förutsättning redan idag och kommer bli ännu viktigare i framtiden.

I Telia och Falkenbergs kommun planer ingår bl a att ansluta både villor och flerfamiljshus samt upprätta bredbandszoner där företag kan ansluta sig till ett fast pris. Utbyggnaden av nätet är beroende av efterfrågan hos invånarna och företagarna i Falkenberg.  På www.falkenberg.se/bredbandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan man anmäla sitt intresse för fiber.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun