Falkenbergs Näringsråd blir "Näringslivet Falkenberg"

Vid årsskiftet byter Falkenbergs Näringsråd namn till Näringslivet Falkenberg. Ett namn som tydligare ska beskriva vad Näringsrådet är och vill vara för sina medlemar. Underraden "En organisation som nätverkar, påverkar & inspirerar" beskriver ytterligare verksamheten.

Falkenbergs Näringsråd är en ideell medlemsorganisation som syftar till att samverka och agera för att stärka och utveckla näringslivet inom Falkenbergs kommun. Organisationen har burit sitt nuvarande namn ända sedan starten 1997. Sedan några år tillbaka har det dock pågått en diskussion om namnet bland medlemmarna. Framförallt har betydelsen av ändelsen "råd" ifrågasatts. Efter att ha diskuterat frågan till och från genom åren utsågs i september i år en arbetsgrupp med Helene Stålbom, Annelie Andelen, Magnus Wernersson och Bengt Sturesson för att utreda det hela.
— Arbetsgruppen tillsammans med styrelsen kom fram till att vi behöver ett namn som är modernare och mer beskriver vad vi är. Ett namn som nya medlemmar, media och personer utifrån inte behöver fundera över, berättar Bengt Sturesson som arbetar för Näringslivet Falkenberg.

Efter att ha föreslagit namnet Näringslivet Falkenberg antogs det av ett enigt medlemsmöte på Falkenbergs Strandbad 23/11. Namnbytet görs vid årsskiftet då en ny hemsida också ska tas fram samt stora delar av marknadsföringsmaterialet inför nästa års Näringslivsdag den 6 mars.
— Vi är idag en stark organisation med över 400 medlemmar och bara under det här året har vi fått ett 50 tal nya medlemsföretag. Vi har också haft över 2500 personer totalt på aktiveteter så som luncher, after works, nätverksträffar och näringslivsdagen, berättar Bengt Sturesson.

Inom kort flyttar Näringslivet Falkenberg ihop i gemensamma lokaler med Coompanion, Innerstadsföreningen och Falkenbergs Näringsliv AB.
— En ny logotyp är på gång och vi kommer att börja synas under vår nya "flagga" i samband med att vi efter årsskiftet marknadsför vårens aktiviteter. Vi har mycket på gång och namnbytet känns helt rätt i tiden, avslutar Bengt Sturesson.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun