Falkenbergs företagsklimat


fortsatt starkt

Svenskt Näringsliv presenterade idag årets företagsrankning. Falkenberg hamnar i år på 34:e plats i Sverige vilket är ett tapp med fyra placeringar men ändå den näst bästa positionen under de senaste fem åren.

Svenskt Näringsliv presenterar årligen en ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner vilken bygger på totalt 38 000 enkätsvar från företagare över hela landet. Företagen svarar på frågor om bland annat kommunens service till företagen, konkurrens från kommunala verksamheter, attityder till företagande samt tillgång till medarbetare med relevant kompetens.

Falkenberg tappar i år fyra placeringar och rankas nu som 34:a av Sveriges totalt 290 kommuner.
— Falkenberg når en bra placering i år också och minskningen är inom felmariginalen. Men det är en ändå en viktig indikation att ta till sig och jobba vidare med för att kunna klättra högre igen. Det som oroar lite är att det skiljer lite för mycket mellan politikernas och näringslivets syn på vad som är ett bra företagsklimat. Det är viktigt att alla har samma bild, kommenterar Mikael Kulanko som är regionchef på Svenskt Näringsliv i Halland.

Undersökningen bygger på mängder av frågor gällande alltifrån företagarnas syn på kommunal service, skola, tillgång till kompetens och medias attityder. Som alltid klättrar en kommun både upp och ner i statistiken när de gäller de olika frågorna. För Falkenbergs del så finns det ett allvarligt tapp när det gäller frågor om tillgång till kompetent personal samt funktionen av tele- och IT-nät. På den positiva sidan syns tydligt att servicen och attityden från kommunen mot näringslivet upplevs som bättre. Även hanteringen av upphandlingsfrågor har blivit betydligt bättre.

Falkenbergs näringslivschef Catharina Lilja har självklart studerat dagens företagsranking.
— Vi ligger kvar på en bra nivå när det gäller företagsklimatet men självklart kan vi bli ännu bättre. Vi jobbar mycket med att både strategiskt och långsiktigt utveckla kommunens service mot näringslivet och jag är övertygad om att det kommer att synas i en fortsatt positiv utveckling de närmaste åren. Det är oerhört viktigt att fokusera på vilka goda möjligheter vi har i Falkenberg men vi får inte glömma att vi också har utmaningar att ta tag i.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun