Falkenbergsföretag expanderar söderut

För två år sedan flyttade Falkenbergs Persiennfabrik till helt nybyggda lokaler vid Tångaområdet utmed gamla E6. Nu är det dags för ytterligare en satsning. Lagom till att våren kommer expanderar företaget söderut och med start på lördag öppnas en ny butik på Flygstaden i Halmstad.

Falkenbergs Persiennfabrik omsatte förra året nästan tio miljoner kronor med då fyra anställda. Genom etableringen i Halmstad utökas nu personalen med ytterligare tre personer och företaget byter samtidigt namn till Hallands Markis & Persienn. I Halmstad kommer det finnas en butik med en utställning snarlik den som redan finns i Falkenberg samt både inne- och utesäljare. I Falkenberg fortsätter företaget precis som tidigare med butik och utställning samt produktion av persienner och härifrån utgår också företagets montörer för hela Halland.
— Det här är både en spännande och skrämmande satsning men framförallt roligt att det nu blir verklighet. Vår duktiga personal har nu kompletterats med ytterligare några nya duktiga medarbetare som tillfört företaget både kunskap och nya idéer. Vi ser verkligen fram emot den här satsningen med tillförsikt och hoppas på en tillväxt på 50 %, kommenterar Bengt Ivarsson som driver företaget tillsammans med Ingela Ivarsson Evesson.

Stor och viktig leverantör


Att företaget nu väljer att satsa på ett större geografiskt område beror både på att det är spännande att utveckla företaget men också på att leverantörerna önskat detta. Sedan sex år tillbaka har Falkenbergs Persiennfabrik haft ett samarbete med Warema som är en av Europas största solskyddsleverantörer.
— Detta har varit mycket betydelsefullt för oss eftersom de ligger i täten när det gäller produktutveckling. Tack vare dem kan vi kombinera en bra service till våra kunder med ett sortiment av yppersta världsklass.

Inte helt ny mark


Falkenbergs Persiennfabrik har varit i familjens ägor sedan 1965. Från början var det en renodlad persiennfabrik men efter hand har utbudet vuxit till att innefatta allt från rullgardiner och markiser till fasadpersienner och insektsnät. Under våren 2010 flyttade företaget till nya och större lokaler på Kanslistvägen 8 i Falkenberg.
När det gäller Falkenbergsföretagets etablering i Halmstad så är det inte helt ny mark som bryts.
— Nej, vi har redan tidigare haft en hel del större kunder där som t ex Högskolan i Halmstad. På privatsidan är vi däremot en ganska ny aktör men vi har starka förhoppningar om att lyckas bra även där, avslutar Bengt Ivarsson.
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun