Falkenberg har Sveriges 22:a bästa företagsklimat

Falkenberg har Sveriges 22:a bästa företagsklimat
Falkenberg klättrar rejält när det gäller bra företagsklimat i Sverige. När Svenskt Näringsliv idag presenterade sin årliga rankning hamnade Falkenberg på 22:a plats vilket är en klättring med tolv platser eller 35% bättre än förra året.

Svenskt Näringsliv rankar årligen företagsklimatet genom att göra enkätfrågor till mängder av företagare runt om i Sverige. I år har över 32 000 deltagit i undersökningen och rankningen baseras till 2/3 på dessa svar och till en 1/3 på ett underlag från SCB och UC.

Vid en lunchträff i Falkenbergs nya Företagscenter presenterade Mikael Kulanko från Svenskt Näringsliv årets undersökning. Totalt klättrar Falkenberg tolv platser och är därmed tillbaka på samma höga nivå som 2007.
— Falkenberg gör verkligen årets comeback och är också den kommun som procentuellt klättrat mest i Halland. Undersökningen talar för sig själv eftersom Falkenberg förbättrat sig på nästan alla attitydfrågor, kommenterade Mikael Kulanko undersökningen.Falkenberg har fått bättre resultat på många av de frågor som undersökningen redovisar.

Mest påtaliga förbättringar syns när det gäller t ex skolans respektive medias attityder till företagande. Men även på områden som tillgång till kompetens och service till företag har det gjorts rejäla lyft. Ett viktigt kriterie för att man ska anses ha ett bra företagsklimat är att det ska vara lätt att starta, driva och utveckla företag.

Mari-Louise Wernersson är självklart mycket nöjd och glad över att företagsklimatet i Falkenbergs kommun uppfattas så positivt.
— Det är ju detta vi känner själva också och som även utmärkelsen "Årets tillväxtkommun i Sverige" visar. Vi har medgång i Falkenberg och det är många som vill mycket och starkt engagerar sig i kommunens utveckling vilket säkert ligger bakom vår fina rankning. Vi är omtalade i landet och många kopplar ihop oss med både tillväxt och bra företagsklimat.

För sju år sedan rankades Falkenberg också som 22:a i Sverige men hade därefter några tunga år med placeringar runt 50-strecket.
— Det är skillnad i Falkenberg nu och jämfört med senast när kommunen hade ett så här högt rankat företagsklimat. Då upplevde jag det mer som en tillfällighet medan man idag mycket mer vet vad man är bra på och varför det är som det är i Falkenberg, menade Mikael Kulanko.

På plats vid lunchmötet var även Göran Bengtsson som är nyvald ordförande för Näringslivet Falkenberg med nära 500 företag som medlemmar.
— Det här är mycket roligt och bra för Falkenberg. Jag har själv bara jobbat i Falkenberg under det senaste året men slogs direkt när jag kom till mitt jobb på Sparbanken av den enkelhet och öppenhet som finns mellan kommun och näringsliv. Här är det avspänt och prestigelöst och det tillsammans med den starka förbättringen när det gäller skolans attityder till företagande tror jag är viktiga framgångsfaktorer för Falkenberg både nu och i framtiden.

Vill du ta del av hela undersökningen kan du göra det härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun