Export

i sikte för 3-C

Det är mycket nu. Framförallt för tejp- och fönsterdrevstillverkaren 3-C. Med avtal på gång i både Norge och USA, medverkan i Äntligen Hemma och ständigt ökande efterfrågan är det full fart på fabriken i Falkenberg.

Johan Strömberg, VD på 3-C

I tisdags sågs Falkenbergsföretaget 3-C:s produkter i TV4:s program Äntligen Hemma och resultatet har inte låtit vänta på sig. I onsdags hörde Volvo av sig.
— Jag arbetade mycket med dem för ungefär tio år sedan då jag hade en lösning på ett problem i bälteshållaren. Tyvärr rann det ut i sanden den gången, men nu hörde de av sig igen och vill ha vår hjälp efter att ha sett vår produkt i Äntligen Hemma, berättar Johan Strömberg, VD och grundare av 3-C.

 

Stort intresse i USA


Förutom ökad efterfrågan på hemmaplan är det även avtal på gång med agenter i både Norge och USA. 3-C har sålt till Norge även tidigare men nu kan det bli betydligt större kvantiteter.
— I Norge är vi i princip i hamn och med lite flyt har vi en order klar redan innan jul. USA är också på gång och där är det en agent i Phoenix vi jobbar med. De har gjort en marknadsundersökning som visar på ett stort intresse för våra produkter och kommer vi igång där kan det bli en jättegrej. Men samtidigt är jag luttrad och vet att inget är så enkelt.

 

Förbereder för att växa


Företaget omsätter idag ungefär sju miljoner kronor och går allt som planerat väntas en fördubbling av den siffran. 3-C har redan förberett för att klara av den ökningen men ser ett behov av att byta lokaler om de ska kunna växa mer än så. Vid starten producerades 90 rullar fönsterdrev på 16 timmar, idag tillverkas 1800 rullar på halva den tiden. Trots detta har företaget små tidsmarginaler på sina leveranser och dagens lokaler lämnar inte utrymme för mycket större produktion.
— Vi håller på att titta på möjligheterna att bygga nytt här i Falkenberg. Men samtidigt är det inget självändamål att bli jättestora. Vi växer gärna, men det får aldrig någonsin bli på bekostnad av kvalitén. Att leverera en bra produkt är det allra viktigaste för oss.

 
Och även om 3-C skulle växa sig riktigt stora vill Johan Strömberg behålla företaget i Falkenberg.
— Jag älskar den här staden! Numer finns det en inställning att ingenting är omöjligt här och det gillar jag, avslutar han.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun