Ett renare Europa med Tikspac

Tikspac i Falkenberg har redan idag 160 kommuner som kunder och nu tar de sitt koncept ut i Europa. Med nya VD:n Patrik Larsson har företaget fått in stor internationell erfarenhet och kunskap. Dessutom har de fått utmärkelsen Gasellföretag av Dagens Industri.

Patrik Larsson, ny VD på Tikspac.

I september tog Patrik Larsson över
VD-posten i Tikspac efter grundaren Stig-Arne Mårtensson. Med stor erfarenhet från multinationella företag har han genast satt igång arbetet för att få företaget att sprida sig till övriga Europa.
— Idag finns vi i Sverige, Norge och Danmark men vill växa. Första steget är att gå in i Tyskland och sen vidare till England och Frankrike. 2016 är tanken att vi ska finnas i hela EU och Norge. Sen ska vi till Asien, berättar Patrik Larsson.

 

Stor erfarenhet


Han ser inte några större svårigheter med att applicera konceptet i andra länder. Efter att ha arbetat i både Belgien, Ryssland och Azerbajdzjan har han stor erfarenhet av arbete i olika kulturer.
— En viktig sak jag har lärt mig är att inte förändra konceptet och försöka anpassa sig för mycket. Vissa små justeringar måste man kanske göra, men inget större för då blir det till slut en helt annan produkt.

 

Rena offentliga platser


Tikspac startades i Falkenberg 2001 och har idag knappt 20 anställda. Konceptet går ut på att hålla offentliga platser rena  med hjälp av gratis hundbajspåsar. Det är kostnadsfritt för kommuner då företag hjälper till med finansieringen och det har blivit en succé. Idag använder 160 kommuner i Sverige, Norge och Danmark Tikspac-stationer.
— Vi säljer in konceptet till kommuner och företag som vill bidra till att hålla sin kommun ren. Nu börjar vi även sprida det till andra än kommuner och i Malmö har det kommunala bostadbolaget börjat använda sig av oss och vi ska även sätta upp stationer på Skistars alla skidanläggningar.

 

Säljare över hela världen


Företaget blev nyligen utsett till Gasellföretag av Dagens Industri och Patrik Larsson ska i nästa vecka motta utmärkelsen.
— Det är väldigt roligt att vi har fått den här utmärkelsen. Det är ett erkännande och nu vill jag fortsätta utveckla Tikspac. Jag vill snabbt öka antalet säljare och förbereder samtidigt företaget för att kunna växa så att vi kan ha tusentals säljare över hela världen, avslutar han.
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun