En nyrenoverad 87-åring

Karolina och Fredrik på Svenssons Ur & Optik
Det är inte många företag i Falkenberg som kan skryta med att man funnits på samma adress i 87 år. Men det kan Svenssons Ur & Optik som sedan några år tillbaka drivs av fjärde generationen Svensson. Och nyligen har 87-åringen på Storgatan 38 fått ett ordentligt ansiktslyft.

— Det var längesen sist det renoverades så det var på tiden helt enkelt, säger Karolina Svensson som under större delen av renoveringstiden fick ta emot kunderna på övervåningen som fick fungera som tillfällig butik.

För den som ännu inte besökt nyrenoverade Svenssons Ur & Optik är det en ljus och fräsch butik som väntar och stor skillnad mot hur det såg ut tidigare. Två lokaler har blivit en och nu med en gemensam ingång vilket underlättar för såväl kunder som personal.
— Vi har fått enbart positiva kommentarer och det har blivit tydligare för våra kunder att vi är en och samma butik och samtidigt lättare för oss som jobbar att ta emot kunderna, konstaterar Karolina Svensson.

Hon får medhåll av Fredrik Svensson som även vill ge en eloge till deras föräldrar som väntat med att renovera på egen hand.
— De väntade in att vi skulle ta över vilket vi verkligen uppskattar och nu fick vi själva vara med och dra upp riktlinjerna för hur det skulle se ut.

Det har snart gått två år sedan de tog över verksamheten från sina föräldrar och de tycker det blåser positiva vindar för butikerna inne i stan. De har även många idéer om hur Falkenbergs innerstad kan utvecklas och tycker det är bra att kommunen kommit till insikt att satsa på en levande innerstad istället för ett köpcentrum.
— För att det ska bli ännu bättre måste vi bygga inifrån och ut. Som det är nu är det för långa avstånd mellan butikerna i centrum och vi hade gärna sett att Stortorget, Nygatan och Storgatan binds samman på ett bättre sätt. Samtidigt måste vi försöka utnyttja centrums vackra miljö med Ätran, Tullbron och alla mysiga tvärgator på ett bättre sätt, avslutar Fredrik Svensson.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun