Dags för nyinvigning av Kronan Shopping

Babbel och Rut & Circle i Kronan Shopping, Falkenberg.
Affärshuset Kronan, beläget mitt i centrala Falkenberg, har bytt namn, förklädnad och i mångt och mycket; innehåll. Med helhetstänk, expertis och ett fantastiskt läge hoppas man bli etablerarnas framtida förstahandsval. I månadsskiftet till november blir det nyinvigning med pompa och ståt.

I Kronan-huset har grått och mörkt ersatts med vitt och fräscht och nya hyresgäster flyttat in. Fasaden och skyltningen är också på väg att få sig en rejäl omgång och i slutet av månaden är det dags för nyinvigning. Bakom arbetet står delägaren och etableringskonsulten John Larsson, Ekängengruppen med flera.
— Vi ville skapa någonting som verkligen håller och fungerar så vi har gått grundligt tillväga. Vi har bland annat gjort en omfattande marknadsundersökning samt anlitat John Johansson som är en erfaren handelsplatsarkitekt och bland annat ritat handelsplatsen Frölunda Torg, berättar John Larsson och fortsätter:

— Detaljerna är jätteviktiga. Vi har kört bort ett antal containrar med betong vilket öppnat upp gången i både sidled och höjdled. Därmed blev vi av med korridorskänslan som fanns i huset. En ny toalett har också installerats som är gratis och städas minst fyra gånger om dagen. Det är en service till kunderna som borde vara självklar.

Intresse för Falkenberg


Arbetet startade i september 2011 och sedan dess har Ur&Penn, Mobilizera, Smarteyes, caféet Le Crossiant flyttat in. Kappahl, Babbel, Hemtex kommer att finnas kvar som tidigare och B.Young byter till en mindre lokal i huset. Till nyinvigningen sista helgen i oktober kommer även Rut & Circle, Sportlife och The Body Shop att ha flyttat in. Rut & Circle är klädkedjan Rut m.fl.:s nya butikskoncept som kommer att ha världspremiär i Falkenberg.
— Vi vill överraska och överträffa falkenbergarnas förväntningar. Vi vill att de stolt ska kunna ta med sig sina gäster på en shoppingtur i Falkenberg. För att få till en sådan plats tror jag det behövs samverkan. Kronan Shopping måste drivas som en enhet.
 
John Larsson, som själv arbetat många år som etablerare till flera stora kedjor, beskriver intresset för Falkenberg som bra:
— Ser man till att det är lågkonjunktur och de flesta företag avvaktar med planerade nyetableringar så har intresset varit stort. Det ringlar ingen lång kö men Falkenberg är definitivt en spännande ort i deras ögon. Han fortsätter:
 
— Vår ambition har hela tiden varit att locka hit nya etableringar och med sju nyetableringar i hamn så tycker jag att vi har lyckats bra. Det är bra med en större konkurrens, inte minst för falkenbergarna. Det tvingar fram utveckling, uppfräschning och fler butiker upp på tårna.
Le Crossiant i Kronan Shopping i Falkenberg
Så vad är en bra mix? "För Falkenberg tror jag det är ett brett utbud och inte bara kläder eller för nischat", menar John Larsson.
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun