Boråsföretag etablerar sig i Falkenberg med 150 anställda

Fotosession på Nelly.com

Foto: Peter Claesson

Näthandelsföretaget Nelly.com i Borås flyttar redan till sommaren hela sin lagerverksamhet till Kattegatt Center i Falkenberg. I Borås är redan ett hundratal anställda varslade och erbjudna jobb i Falkenberg och eftersom företaget har stora expansionsplaner kan det inom kort handla om 150 anställda.

Det Boråsbaserade postorderföretaget Nelly.com, vilka ägs av det börsnoterade CDON Group, växer så det knakar och behöver större lokaler. De har inte lyckats hitta tillräckligt bra och stora lokaler på hemmaplan och att bygga nytt har inte varit lösbart.Därför flyttar de i sommar istället hela sin lagerverksamhet till Falkenberg.Distributionshanteringen är idag utlagd på entreprenad till logistikföretaget Logent vilket gör att Nelly inte har något egentligt arbetsgivaransvar. Företaget Business Linc som redan finns i Kattegatt Center tar nu över distributionsansvaret åt Nelly.com och det har självklart också bidragit till att flytten görs just till Falkenberg.

Nelly.com har växt kraftigt de senaste åren. Från att ha haft en yta på 600 kvadratmeter för bara fyra år sedan har man i dag cirka 12 000 kvadratmeter. Nu behöver man mer och för att kunna expandera räknar deras VD Peter Rosvall med att det framöver kanske behöver mer än tre gånger så stora ytor och då är Kattegatt Center ett bra ställe att växa på. Men det är bråttom med flytten och satsningen i Falkenberg.
— När höstkollektionen kommer måste vi ha nya lokaler om vi skall klara julhandeln, säger Peter Rosvall i en kommentar till Borås Tidning.

Nyetableringen av Nellys lagerverksamhet är den största i Falkenberg sedan Netto Marknad AB flyttade sitt centrallager och huvudkontor till Falkenberg i mitten av 2000-talet. Falkenbergs näringslivschef Catharina Lilja har jobbat mycket med den här etableringen och är självklart mycket nöjd idag:
— Det här är mycket roligt och förstärker bara ytterligare Falkenbergs profil som en logistiskt mycket bra etableringsort. Den nya etableringen kräver mycket personal och det kommer ju extra lämpligt med tanke på den planerade avvecklingen av Arla.

Även Jörgen Hallgren som är VD på LTN Fastigheter AB vilka äger anläggningen är glad över att affären som Business Linc jobbat ett bra tag med nu är i hamn.
— I dag jobbar det 250 personer i hela vår fastighet och jag tror att det redan till sommaren kommer vara över 350 personer som har sin arbetsplats på Kattegatt Center. Givetvis är detta mycket bra för Falkenberg.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun