Bergs Fegen AB expanderar till Linköping

Robert Lanned
Bergs Fegen AB expanderar kraftigt genom att köpa ett företag i Linköping som nu blir dotterbolag till det Fegenbaserade företaget. Därmed stärker Bergs Fegen greppet som landets största timmerbilspåbyggare.

Det går bra för Bergs Fegen och nu satsar man tufft vidare. I början på maj tog man över konkursboet efter Recon Verkstads AB och bildade istället dotterbolaget Bergs Fegen Linköping AB.  
– Bergs Fegen är vårt varumärke och det ska självklart vara kvar när vi nu växer vidare. Vi kommer självklart ha kvar vårt moderbolag och huvudkontor i Fegen och har inga som helst andra planer för framtiden, kommenterar Robert Lanned som är VD på Bergs Fegen sedan två år tillbaka. Han fortsätter:
– Etableringen i Linköping är spännande och viktig för hela företaget. Vi kommer nu en bit högre upp i landet vilket ökar möjligheterna att ge våra kunder där en ännu bättre servicegrad.
 

Ledande position


Idag är Bergs Fegen Sveriges största timmerbilspåbyggare och leverantör av timmerkranar. Genom satsningen i Linköping stärks nu företagets ledande position när det gäller hydraulik och el-kompetens kopplad till skog och entreprenad. Samtidigt ökar givetvis möjligheten att utöka företagets programutbud.
– Med tanke på framtidens krav och ständig utveckling av regelverket är det viktigt att ta tillvara på kompetens och kapacitet. När det gäller kranar och byggnationer ökar nu kapaciteten avsevärt eftersom vi har så fina lokaler och duktiga medarbetare på bägge orterna.
 

Tror på framtiden


Sedan den 2:e maj finns med andra ord varumärket Bergs Fegen på två ställen i landet och det lär inte stanna med det.  
– Vi tror på framtiden och ambitionen är att ha fler serviceställen i Sverige, avslutar Robert Lanned.
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun