Årets Tillväxtkommun - Falkenberg!

Catharina Rydberg Lilja, Mari-Louise Wernersson, Rolf Landholm och Per Stenström på prisutdelningen av Årets Tillväxtkommun 2012.
Falkenbergs kommun tilldelades idag priset som Årets Tillväxtkommun i samband med det kommunala riksarrangemanget Kommek 2012 på Malmö Arena. Utmärkelsen delas ut av Arena för tillväxt och Sweco Eurofutures och motiveras främst med att "Falkenbergs kommun långsiktigt verkat för ett gott företagsklimat" och att det i kommunen finns "en stark vi-anda".

Organisationen Arena för Tillväxt ägs av ICA, Swedbank samt Sveriges Kommuner och Landsting och tillväxtpriset delas årligen ut sedan 1998. Syftet med priset är att uppmärksamma och lyfta fram kommuner som jobbar på ett spännande och bra sätt för att skapa tillväxt.

Arena för Tillväxt vill framförallt premiera kommunernas arbete för tillväxt och utveckling. Roland Lexén som är chef i organisationen förklarar hur arbetet med att utse årets tillväxtkommun går till.
— Vi har en jury som rangordnar Sveriges kommuner kvantitativt utifrån befolknings- och sysselsättningsutveckling samt skattekraften på ett och tre års sikt. Därefter gör vi en kvalitativ bedömning av ett urval av kommunerna i toppen. Då belyser vi bland annat politiskt ledarskap och samarbetsförmåga inom politiken och med näringsliv, högskola, civilsamhälle och grannkommuner.

Motiveringen


Motiveringen för att ge priset som Årets Tillväxtkommun 2012 till Falkenberg är följande: "Falkenbergs kommun har långsiktigt verkat för ett gott företagsklimat och har tillsammans med näringslivet skapat en stark vi-anda, präglat av ett utvecklingsengagemang för både stad och landsbygd. Handlingskraft i kombination med ett tydligt hållbarhetsperspektiv är utmärkande för det politiska ledarskapet, vilket bidragit till att stärka Falkenbergs attraktionskraft. Satsningar på goda livs- och företagarmiljöer både längs kust och i inland för medborgare och företagare skapar grogrund för att fortsätta växa för en hållbar framtid."

Av tillväxt bygger vi välfärd


Mari-Louise Wernersson som är kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg tog emot priset på scen inför över 2 500 deltagande politiker och tjänstemän från hela Sverige. Självklart var hon oerhört glad och upprymd över att Falkenberg uppmärksammas på detta sätt.
— Det här är ett fantastisk fint pris att få. Det är av tillväxt vi bygger vår välfärd och kan fortsätta utveckla kommunen som så många i Falkenberg vill. Vi belönas för att vi har ett bra näringslivsklimat och det är många jag vill dela framgången med. Vi har fantastiska möjligheter i Falkenbergs kommun och det är roligt att vi falkenbergare nu får ytterligare en anledning att sträcka på oss, kommenterar Mari-Louise Wernersson.
 

Samarbetsanda och framtidstro


Kommunens näringslivschef Catharina Rydberg Lilja är självklart också på plats i Malmö.
— När jag för några år sedan började i Falkenberg så noterade jag direkt den härliga samarbetsandan och framtidstron som finns i kommunen. Vi har en bra dialog med näringslivet och jag är övertygad om att nätverket av engagerade företagare till stora delar också ligger bakom att vi utsetts till årets tillväxtkommun.
Susanne Nilsson, 2Entertain
Vid prisutdelningen presenterades Falkenbergs kommun i en film med representanter från kommun och näringsliv, bl a Boris Lennerhov, Per Stenström, Susanne Nilsson, Mari-Louise Wernersson och Catharina Rydberg Lilja. Se filmen länk till annan webbplats
På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun