Årets Leanpris tilldelas Falk Graphic

TEK Kompetenscentrum delar årligen ut pris till det företag i södra Halland och nordvästra Skåne som arbetat målinriktat med Lean Produktion som verktyg. Årets vinnare av Leanpriset blev Falk Graphic som själva kallar sig för "The Lean Machine of Falkenberg".

Årets Leanpris delades ut i samband med seminariet Verksamhet för Framtiden den 24 oktober och tilldelades Falk Graphic med motiveringen: "Med stort engagemang från ledningen, delaktig personal och en dos humor så fortsätter vinnaren att utveckla sin effektivitet. Vinnaren vågar även pröva sig fram och siktar på ett ständigt lärande i sin organisation."

På plats för att ta emot priset var Leankordinator Martin Lundahl, planeringsansvariga Marcus Lidbäck, produktionschef Mattias Sturesson samt vd och marknadschef Hans Karlsson:
— Att tilldelas priset innebär högsta betyg till alla som jobbar på Falk Graphic. Det är ett bevis på att vi är på rätt väg! Det har också fått oss att sätta oss ner och summera vad vi hittills åstadkommit sedan vi startade vår Leanresa.

Ett sätt att utvecklas


Falk Graphic har arbetat enligt Leanfilosofin sedan maj 2010 då de först fick upp ögonen för verktyget vid ett informationsmöte på Falkenbergs Kommun. Falkenbergs Näringslivs företagsutvecklare Mattias Larsson anordnade därefter ett personligt möte mellan Hans Reich från Produktionslyftet och Falk Graphic. Resultatet blev ett 18 månader långt arbete för att lära sig filosofin med stöd och ledning i programmet Produktionslyftet.
— Som så många andra så verkar vi i en mycket konkurrensutsatt bransch med låga marginaler. Genom att lära oss Leanfilosofin och dess verktyg så har vi redan nu utvecklat "vårt sätt att arbeta" och därmed stärkt vår konkurrenskraft, berättar Hans Karlsson och fortsätter:
— Fokus ligger framförallt på att öka andelen värdeskapande tid, få nöjdare kunder, öka trivseln hos medarbetarna samt genomföra ständiga förbättringar. För att nå detta handlar det inte alltid om att göra mindre utan minst lika viktigt är det att göra rätt från början.

"The Lean Machine of Falkenberg"


För Falk Graphic är Lean Produktion ett ständigt pågående förbättringsarbete med regelbunden uppföljning men också ett sätt att marknadsföra sig och differentiera sig från konkurrenterna.
— Vi är "The Lean Machine of Falkenberg". Leanfilosofin är japansk, men också väldigt falkenbergsk. Allt som inte adderar värde för kunderna är slöseri. Därför tänker vi långsiktigt, standardiserar produktionsflöden och låter förbättringskulturen blomma. I praktiken handlar det om att minimera onödiga arbetsmoment, väntetid och överproduktion men också att ta vara på outnyttjad kreativitet.  

Läs mer om Produktionslyftetlänk till annan webbplats

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun