Ägarna till Norddesign Kök


- årets företagare!

Prisutdelningen till Årets företagare
Årets företagare i Falkenberg blev Roger Jansson och Pär Hammar från Norddesign Kök AB. I samband med Näringslivsdagen i Falkhallen delade näringsminister Annie Lööf tidigare idag ut Företagarnas pris till de båda framgångsrika entreprenörerna som tillsammans äger och driver Norddesign Kök AB.

Årets Företagare utses varje år av Företagarna i Falkenberg i samarbete med Falkenbergs kommun. I en fullsatt Falkhall med närmare 600 deltagare visades först en nomineringsfilmlänk till annan webbplats där tre olika företag presenterades. Förutom Roger Jansson och Pär Hammar var även Sven-Åke Larsson från Hallandsägg och Björn Torstensson och Peter Stenberg från Pexymek  AB nominerade till att bli årets företagare.
— De är båda väl  värda sitt pris. För 30 år sedan startade Roger Jansson själv det företag som idag heter NordDesign Kök. Han har utvecklat bolaget i en stadig takt och haft bra lönsamhet hela tiden.  Pär Hammar kom in i företaget för sex år sedan och är nu huvudägare. Företaget har tagit ytterligare steg och finns nu även representerat i de nordiska länderna, kommenterar Bengt Åke Salsgård som är ordförande för Företagarna i Falkenberg och också medverkade vid prisutdelningen.

Viktigt med expansion


Norddesign Kök AB har ökat sin omsättning rejält de senaste åren. 2008 omsatte företaget 14 miljoner kronor och det senaste året var omsättningen över 25 miljoner kronor. Företaget jobbar med förnyelse av kök som affärsidé och har all produktion i Falkenberg i sina lokaler på Holmagårdsvägen 1 vid Falkenbergsmotet.
— Expandera är viktigt för oss. Står man stilla så dör man och det är lite av den filosofi som vi har arbetat efter.  Att få det här priset var mycket roligt och en härlig uppskattning och uppmuntran för både vårt och våra medarbetares arbete, kommenterade en påtagligt nöjd Pär Hammar. Hans kollega och delägare Roger Jansson var också mycket glad över att få ta emot priset som årets företagare:
— Det här har jag kämpat för i 32 år. Det var roligt att bli nominerad och givetvis jätteroligt att sen också få vinna.

Motiveringen löd...


"Roger Jansson och Pär Hammar är mycket duktiga företagare som båda brinner för att driva sitt företag framåt. Man har satsat på att utveckla produkterna och produktionen har effektiviserats fortlöpande. Parallellt med detta har man satsat på försäljning för att ta en allt större marknad vilket man har lyckats alldeles utmärkt med.

Se nomineringsfilmen som visades på Näringslivsdagenlänk till annan webbplats

Roger Jansson och Pär Hammar är nu i ett gott sällskap bland senaste årens namnkunniga vinnare som t ex Tomas Hall från System Hall, P-A och Niklas Korshag från Falkenbergs Laxrökeri samt förra årets vinnare Stefan Engelson från Engelsons Postorder.

På gång
Oktober 2017
ti on to fr
v39              1
v40  2 3 4 5 6 7 8
v41  9 10 11 12 13 14 15
v42  16 17 18 19 20 21 22
v43  23 24 25 26 27 28 29
v44  30 31          
Det finns inga händelser att visa
Nyheter
Se fler nyheter | Prenumereralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tipsa om nyheter
Falkenbergs Näringsliv AB   311 80 Falkenberg   Tf. VD mattias.fornell@falkenberg.se Tel. 0702-31 88 40
Dela
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Falkenbergs kommun